Αύριο Σάββατο η κηδεία της Πένυς Σακοβέλη – To «αντίο» της διευθύντριας του 2ου δημοτικού σχολείου Κ. Αχαΐας, Μαρίζας Πλιάκα

 
 

Αύριο Σάββατο στις 12 το μεσημέρι, στον Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας θα πραγματοποιηθεί η κηδεία της 59χρονης εκπαιδευτικού Πένυς Σακοβέλη και υπευθύνου περιβαλλοντικής εκπαίδευσης της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, που έφυγε από τη ζωή το πρωί της Πέμπτης βυθίζοντας στο πένθος την εκπαιδευτική κοινότητα της Πάτρας, και γενικότερα της Δυτ. Ελλάδας, μετά απο γενναία μάχη με τον καρκίνο.

» Δεν είναι δυνατόν… πώς να το αντέξεις… κάθε λίγο αποχαιρετούμε κι έναν ακόμη συνάδελφο. Όλοι τους νέοι. Λυπάμαι τόσο μα τόσο πολύ. Πάλεψες πολλά χρόνια Πένυ μου κι όλοι πιστέψαμε ότι βγήκες νικήτρια από την αρρώστια. Είχα την τιμή να σε γνωρίσω σα δασκάλα των δυο αξιαγάπητων παιδιών σου στο δημοτικό σχολείο του Κάτω Καστριτσίου και σα συνεργάτιδα σε πολλά κι υπέροχα προγράμματα περιβαλλοντικής. Ήσουν μοναδική σε αυτό που έκανες, μας μετέδιδες όλη σου την ενέργεια και την αγάπη σου για το περιβάλλον. Πόσα προγράμματα, πόσες δράσεις, πόσες ημερίδες να θυμηθώ … έχω συνδέσει το Τμήμα Περιβαλλοντικής μόνο με τη μορφή σου. Θα μας λείψεις Πένυ μου και θα λείψεις και στα δυο υπέροχα παιδάκια σου που δεν πρόλαβες να τα χαρείς όσο θα έπρεπε. Καλό σου ταξίδι κορίτσι μου… Συλλυπητήρια παιδάκια μου Νίκο και Evi Lyri, να έχετε πάντα την ευχή και την προστασία της μανούλας σας».

Το συγκινητικό σημείωμα της διευθύντριας του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κάτω Αχαΐας, Μαρίζας Πλιάκα για την απώλεια της Πένυς Σακοβέλη.