Κέικ μπανάνας – σοκολάτας, από την συντοπίτισσα Γεωργία Πήττα:
ΥΛΙΚΑ:
5 πολύ ώριμες μπανάνες, 220γρ. φαριναπ,300γρ.σοκολατα γάλακτος κουβερτούρα χοντροκομμενη, 1/2 κ. γ. αλάτι, 1κ.γ.εκχύλισμα βανίλιας ή 2 βανίλιες, 2 αβγά, 150γρ. καστανη ζάχαρη, 125γρ.βουτυρο, 1κ.γ.κοφτο σόδα, κρυσταλλική ζαχαρη για την επιφάνεια.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζω στο τηγάνι το βούτυρο, τη καστανή ζάχαρη και τις μπανάνες και τα σωταρω 10 λεπτά μέχρι να φύγει η υγρασία ή μέχρι να δω ότι οι μπανάνες αρχίζουν να λιώνουν. Βάζω αυτό το μείγμα σε μπολ στο ψυγείο για 2ωρες.
Μετα ανακατεύω σοκολάτα αλεύρι, σόδα, αλάτι, βανίλιες πολύ καλά. Μετά από 2 ώρες βγάζω μπολ από ψυγείο και ρίχνω μέσα τα 2 αβγα και ανακατεύω καλά. Ρίχνω αυτό το μείγμα στο μείγμα της σοκολάτας με το αλεύρι. Ανακατεύω και βάζω σε βουτυρωμένο και αλευρωμένη φόρμα. Πασπαλίζω επιφάνεια με την κρυσταλλική ζαχαρη.
Έχω προθερμάνει το φούρνο στους 180 και ψήνω για 45-60 λεπτά. Αφήνω να κρυώσει καλά και βγάζω από φόρμα. Καλό είναι να χρησιμοποιήσετε μακρόστενη φόρμα, γιατί το έβαλα σε στρογγυλό 30αρι ταψί και έγινε λεπτό.
Καλή επιτυχία!!