Β. Γκοτσόπουλος: «Τα τελευταία πέντε χρόνια έγινε εξαιρετική δουλειά στον Τομέα Παιδείας του δήμου δυτικής Αχαΐας»

 
 

Με αφορμή τον απολογισμό της πενταετίας για το τί έχει γίνει στα σχολεία της δυτικής Αχαΐας, ο πρόεδρος της δημοτικής επιτροπής Παιδείας Βασίλης Γκοτσόπουλος, σημείωσε:

Δυτική Αχαΐα: Τί έχει γίνει στα σχολεία τα τελευταία τέσσερα χρόνια – Ο θετικός απολογισμός του Ξ. Μπαχρά

«Είναι γεγονός αναμφισβήτητο ότι τα τελευταία πέντε χρόνια έγινε εξαιρετική δουλειά στον Τομέα Παιδείας του Δήμου Δυτικής Αχαΐας. Για να μπορέσουμε να πετύχουμε αυτό το αποτέλεσμα η συνεργασία με όλους ήταν άψογη και εποικοδομητική.

Ως Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας οφείλω να ευχαριστήσω δημόσια τα μέλη της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, τον Βοηθό Δημάρχου για Θέματα Παιδείας και Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Ξενοφώντα Μπαχρά, τον Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Σπυρίδωνα Δημόπουλο, τα μέλη των Σχολικών Επιτροπών, τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων, τους Διευθυντές των Σχολείων, το Εκπαιδευτικό Προσωπικό, την Ένωση Γονέων, τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, τους Γονείς και όλους τους μαθητές για την συνεργασία και την βοήθεια τους.

Τέλος οφείλω να αναφέρω τόσο για ενημέρωση όλων των συμπολιτών μας, όσο και για να αποδώσω την αλήθεια και τα εύσημα στην κυβέρνηση ότι στην τρέχουσα Δημοτική Θητεία ο Τομέας Παιδείας διαχειρίστηκε μέσο των δύο Σχολικών Επιτροπών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τις λειτουργικές και επισκευαστικές δαπάνες των Σχολείων του Δήμου μας το ποσό του 1.400.000 € περίπου, ποσό που είναι αυξημένο σε ετήσια βάση κατά 20% σε σχέση με εκείνο που χορηγήθηκε στον Δήμο μας κατά την διάρκεια της προηγούμενης Δημοτικής Θητείας 2011 – 2014.

Το,σύνολο του ποσού αυτού δίνεται απευθείας από τον κρατικό προϋπολογισμό στον δήμο για τον σκοπό αυτό και μόνο για αυτόν, δηλαδή τα χρήματα δεν μπορούν να διατεθούν σε άλλους σκοπούς και το καλό αποτέλεσμα του τομέα οφείλετε και στο γεγονός αυτό.

Μέσα από την καρδιά μου σας ευχαριστώ πολύ όλες και όλους, σας εύχομαι καλή συνέχεια»