Χρήστος Σαράντης: «Στόχος μου να «πλουτίσει» ο τόπος μας, σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις» – Ο coach της Αχαγιάς 82, μέσα κι έξω… από το παρκέ! ΦΩΤΟ

 
 

Είναι πολύ υπερήφανος για τα τρία του παιδιά και φυσικά τον δικαιολογούμε. Μαζί με τη σύζυγό του, Χαρά Γουλιάμη που βρίσκεται χρόνια δίπλα και τον στηρίζει, έχουν δημιουργήσει μια όμορφη και υποδειγματική οικογένεια. Πρόκειται για τον Χρήστο Σαράντη, προπονητή της Αχαγιάς 82 και συνιδρυτή του αθλητικού σωματείου Αστέρια Αχαΐας. Φυσικά και τον ρωτήσαμε για την Αχαγιά 82, άλλωστε είναι η πρώτη του συνέντευξη από την αρχή της σεζόν, όμως τον βγάλαμε για λίγο από το παρκέ και κάναμε μια φιλική κουβέντα. Χαμηλών τόνων, ευγενικός και κατηγορηματικός για το αν θα αφήσει τον αθλητισμό: ΠΟΤΕ! Μας απαντά και μας αποκαλύπτει ότι έβαλε στόχο να διευρύνει τη δράση του προς όφελος του τόπου του. Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο dytikanea:

1. Ενδεχομένως να περίμενες ότι θα ξεκινήσουμε από την Αχαγιά 82. Όντως αυτό θα κάνουμε, αλλά από την αρχή… Πώς μπήκες στους «κόκκινους»;

1. Ήταν καλοκαίρι του 1987! Όπως όλοι οι Έλληνες έτσι και εγώ τότε, 13 χρόνων παιδί, βλέπαμε την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου, από την παρέα του Γκάλη και του Γιαννάκη και όπως καταλαβαίνετε αυτό ήταν το «μικρόβιο» στο να μπω στα γήπεδα του μπάσκετ με την Αχαγιά 82.

2. Γνώριζες από τότε, ότι δεν θα «απαλλαγείς» από τη μεγάλη αγάπη, το μπάσκετ;

2. Όντως! Από το 1987 μέχρι τώρα με μικρές διακοπές (Ολυμπιάδα , Απόλλων) δεν θα αποχωρούσα από την Αχαγια 82, είτε ως παίκτης είτε ως προπονητής της.

3. Αν το άθλημα, ήταν … άνθρωπος. Πώς θα το χαρακτήριζες;

3. Θα ήταν ένας γοητευτικός , απρόσμενος και πεισματάρης άνθρωπος, όπως είναι και το άθλημα του μπάσκετ, Όσο το αγαπάς και δουλεύεις τόσο θα σου δώσει πίσω σε επιτυχίες και αναγνώριση.

4. Ποια ήταν η στιγμή της καριέρας σου, που δεν θα ξεχάσεις ποτέ;

4. Σίγουρα η άνοδος της ομάδας από τα τοπικά πρωταθλήματα στις εθνικές κατηγορίες το 2016 είναι η κορυφαία στιγμή μου στην ομάδα με την ιδιότητα του προπονητή της.

5. Ποια ήταν η στιγμή που κάτι σου πε μέσα σου, «σταματώ»…

5. Μεγάλες δυσκολίες αντιμετώπισε η ομάδα μας όταν για 5-6 χρόνια χωρίς δικό της γήπεδο (αγωνιζόταν σε Ροϊτίκα η Πάτρα). Η περίοδος αυτήν ήταν για μένα απογοήτευση αλλά ευτυχώς με το που φτιάχτηκε τον νέο μας γήπεδο, όλα άλλαξαν προς το καλύτερο.


6. Μίλησέ μας λίγο για τα Αστέρια και τη «γέννησή» τους, την πορεία και τις προοπτικές του σωματείου.

6. Τα ΑΣΤΈΡΙΑ ΑΧΑΙΑΣ είναι σίγουρα για μένα μαζί τον Άγγελο και τον Θάνο Τσάμη, ίσως η πιο επιτυχημένη κίνηση μου στον χώρο του ακαδημαϊκού αθλητισμού. Είμαι περήφανος που αυτήν τη στιγμή που μιλάμε στα Αστέρια υπάρχουν , αθλούνται και προοδεύουν πάνω από 200 μικρά παιδιά, ηλικίας 6 έως 16 ετών σε μπάσκετ, βόλεϋ και Πινγκ Πονγκ. Οι προοπτικές είναι μεγάλες και ελπίζουμε ότι τα καλύτερα έρχονται.


7. Ποια είναι τα όνειρά σου για την Αχαγιά 82; Ή φαίνεται ότι πλησιάζεις να τα υλοποιήσεις;

7. Τα όνειρα μου για την ΑΧΑΓΙΑ 82 είναι μεγάλα. Θέλω την ομάδα στις εθνικές κατηγορίες να προσφέρει στον κόσμο που θα έρχεται στο γήπεδο θέαμα και ήθος μέσα σε ένα πολιτισμένο αθλητικό χώρο.8. Θα σταματούσες για κάποιο λόγο το μπάσκετ;

8. Νομιζω πως ΟΧΙ , είναι μέρος της ζωής μου και μου κάνει ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ!


9. Ποια τα οφέλη της άθλησης στα παιδιά;

9. Τα οφέλη της ενασχόλησης των παιδιών με τα αθλήματα της ακαδημίας μας είναι πολλά: Το μεγαλύτερο είναι το χαμόγελο στα χείλη τους και μετέπειτα με την δουλειά και την ικανότητα τους, φέρνουν και τις επιτυχίες!


10. Εκτιμάς ότι η Αχαΐα, έχει περιθώριο ανάπτυξης στον αθλητικό τομέα;

10. Έχουμε πολλά περιθώρια βελτίωσης τόσο σε εγκαταστάσεις όσο και σε οργάνωση. Όραμά μου είναι η περιοχή μας να μπορέσει να προσφέρει στη νεολαία πλήρης γκάμα αθλητικών δραστηριοτήτων. Και σε αυτό, θα αφοσιωθώ τα επόμενα χρόνια. Στόχος μου, είναι να δουλέψω σκληρά και να βοηθήσω όσο μπορώ με τις δικές μου δυνάμεις και την εμπειρία που έχω αποκτήσει, τόσα χρόνια στον αθλητισμό, ώστε να «πλουτίσει» η περιοχή μου, αλλά και ολόκληρη η Αχαΐα με σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις, χώρους που θα φιλοξενούν πολλές αθλητικές δραστηριότητες, καλύπτοντας όλα σχεδόν τα αθλήματα, χώρους που θα μπαίνουν μέσα τα παιδιά μας και πάνω απ όλα θα γίνονται καλύτεροι άνθρωποι! Θα μάθουν να αγωνίζονται μέσα από αγώνα, θυσίες και δυνατές φιλίες. Γιατί, αυτό ακριβώς προσφέρει ο αθλητισμός.

Ο Χρήστος Σαράντης με τη σύζυγο του, ψυχολόγο, συνεργάτη του ΙΚΕΛΟΥ και προέδρου της Τ.Ο. ΚΙΝΑΛ δυτ. Αχαΐας, Χαρά Γουλιάμη


11. Μίλησέ μας λίγο, για τον Χρήστο Σαράντη στο «ρόλο» το πατέρα

11. Όπως γνωρίζετε έχω δύο κόρες και ένα γιο….σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης δημοτικό , γυμνάσιο , λύκειο! Όπως καταλαβαίνετε, έχω πολύ τρέξιμο, ο οποίο μοιράζομαι με τη σύζυγό μου Χαρά Γουλιάμη, όσο της επιτρέπει η εργασία της και οι κοινωνικές της δραστηριότητες. Η προσπάθειά μας για τα παιδιά μας, που είναι το παν για εμένα και τη Χαρά, είναι αδιάλειπτη και φυσικά είναι η προτεραιότητά μας! Δεν μπορώ, όμως να κρύψω, ότι είμαι πολύ υπερήφανος για τα παιδιά μου και τα καμαρώνω γιατί είναι καλοί μαθητές και φυσικά αθλητές!