Πάτρα: Σοκάρουν οι αποκαλύψεις στο διαμέρισμα του νεκρού ηλικιωμένου ζευγαριού

Πάτρα: Ζούσε για μια εβδομάδα με τον νεκρό σύζυγό της – Τί έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση για τα άψυχα σώματα του ζευγαριού που βρέθηκαν στο διαμέρισμά τους

Η 73χρονη  όπως προέκυψε από την Ιατροδικαστική εξέταση, που διενήργησε η Προϊσταμένη της Ιατροδικαστής Υπηρεσίας Πατρών, Αγγελική Τσιόλα έφυγε από τη ζωή δυο ημέρες μετά από το θάνατο του 93χρονου.

Όλο αυτό το διάστημα, παρέμενε μαζί του στο διαμέρισμα, ακολουθώντας το καθημερινό της πρόγραμμα. Η σορός του υπερήλικα που εντοπίστηκε από τους Αστυνομικούς το μεσημέρι της Δευτέρας, βρισκόταν πεσμένος στο χώρο της κουζίνας. Εκεί η γυναίκα φαίνεται πως περνούσε και τον περισσότερο χρόνο της.

Μάλιστα έθετε σε λειτουργία και ένα σώμα καλοριφέρ, για να ζεσταθεί. Ο άνδρας της που είχε «φύγει» περίπου 5 ημέρες από το θάνατο της, κείτονταν στο πάτωμα σε προχωρημένη σήψη. Η κατάσταση αυτή φαίνεται πως δεν «ενοχλούσε» την 73χρονη, που συνέχιζε κανονικά τη ζωή της εντός του σπιτιού. Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.news, είχε πλύνει ακόμα και εσώρουχα του νεκρού συζύγου της, ενώ είχε προχωρήσει και στην παραγγελία φαγητού…!

Στο ερώτημα γιατί η 73χρονη δεν κάλεσε από την πρώτη στιγμή σε βοήθεια, η απάντηση φαίνεται πως «κρύβεται» στα προβληματα υγείας που φέρεται να αντιμετώπιζε. Εικάζεται πως έπασχε από κατάθλιψη ή Αλτσχαιμερ.

Υπενθυμίζεται πως από τη νεκροψία – νεκροτομή που διενεργήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης, προέκυψε πως ο θάνατος της 73χρονης, οφείλεται σε εγκεφαλικό επεισόδιο και έχουν παραγγελθεί τοξικολογικές εξετάσεις, για τον 93χρονο σύζυγος της η αιτία θανάτου παραμένει απροσδιόριστη,  καθώς η κατάσταση της σορού – προχωρημένη σήψη – δεν επέτρεπε την ακριβή διευρεύνηση, κάτι που αναμένεται να προκύψει από τα αποτελέσματα των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων. Στο κρανίο του υπερήλικα εντοπίστηκε τραύμα,  «εύρημα συμβατό της πτώσεως», όπως ανέφερε στο tempo24.news, η Ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα.

Σε πρώτη φάση το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας, φέρεται να αποκλείεται, παρά το γεγονός πως στο χώρο της κουζίνας «υπήρχε μια σχετική αναστάτωση» ανέφερε πηγή στο tempo24.news, ωστόσο τα μέχρι τώρα ευρήματα δεν συνηγορούν προς αυτή την κατεύθυνση.

Η μακάβρια αποκάλυψη, έγινε το μεσημέρι της Δευτέρας, όταν η έντονη δυσοσμία που αναδυόταν από το σπίτι των ηλικιωμένων, σε συνδυασμό με το γεγονός πως δεν είχαν δώσει σημείο ζωής για ημέρες, κινητοποίησε τους ενοίκους της πολυκατοικίας, που ειδοποίησαν την Αστυνομία.

tempo24.news