Ρολό με μερέντα και πτι μπερ με 3 υλικά!

1 πακέτο ‏μπισκότα πτι μπερ
225 γρ. ‏γλυκόζη
225 γρ. ‏πραλίνα σοκολάτας (μερέντα, νουτέλα κ.λπ.)

Εκτέλεση

1

Θρυμματίζετε τα μπισκότα με έναν πλάστη. Ζεσταίνετε τη γλυκόζη σε ένα κατσαρολάκι και ανακατεύετε μέσα σε αυτή τα θρυμματισμένα μπισκότα.

2

Βάζετε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί (διαστάσεων 20x30cm) στην επιφάνεια εργασίας μας. Ρίχνετε το μείγμα μας πάνω σε αυτό και καλύπτετε με ένα δεύτερο κομμάτι χαρτί ίδιων διαστάσεων.

3

Όπως έχετε το μείγμα καλυμμένο δουλεύετε με τον πλάστη το μείγμα να απλωθεί (σαν να ανοίγετε φύλλο).

4

Αφαιρείτε το πάνω χαρτί. Απλώνετε στην επιφάνεια το άλειμμα σοκολάτας και το τυλίγετε σε ρολό (χωρίς το κάτω χαρτί).

5

Αφήνετε στο ψυγείο για 1 ώρα να κρυώσει, και κόβετε σε φέτες. Σερβίρετε τις φέτες σκέτες ή βουτηγμένες σε σοκολάτα.

πηγη