Η Περιφέρεια δυτικής Ελλάδας παρουσίασε τη μελέτη για την προστασία από τη διάβρωση στο τμήμα Βραχνείκα – Αλισσός

Λιμενικά έργα προϋπολογισμού 23,6 εκατ. ευρώ, απαιτούντα τα επόμενα χρόνια, για την προστασία της ακτογραμμής από τα Βραχνέικα μέχρι και τον Αλισσό, από το φαινόμενο της διάβρωσης, το οποίο έχει προσλάβει ανησυχητικές διαστάσεις, όπως αναφέρθηκε χθες από τους ομιλητές της ημερίδας που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του ΤΕΕ. 
Στην ημερίδα, παρουσιάστηκε η μελέτη αντιμετώπισης της διάβρωσης των ακτών, από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, που έχει ως αντικείμενο τον σχεδιασμό των αναγκαίων έργων προστασίας των ακτών συνολικού μήκους 13,6 χλμ, των δήμων Πατρέων (περιοχές Μονοδένδρι, Βραχναίικα και Τσουκαλαίικα) και δυτικής Αχαΐας (περιοχές Νιφοραίικα, Καλαμάκι και Αλισσός).
Σύμφωνα με τους μελετητές, συνολικά εξετάστηκαν 40 χλμ , προκύπτοντας ανάγκη μεγάλων παρεμβάσεων, ενώ το φαινόμενο πλέον ανησυχεί ιδιαίτερα ιδιώτες αλλά και επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στη συγκεκριμένη ακτογραμμή.
Οι μελετητές κατέληξαν σε συγκεκριμένα έργα που προτείνονται, με στόχο την προστασία των ακτών ανά περιοχή, που αφορούν τα τμήματα:
– Βραχναίικα- Τσουκαλαίϊκα – Μονοδένδρι (κόστος έργων 15,8 εκατ. ευρώ)
– Νιφοραίικα – Καλαμάκι (κόστος έργων 5,7 εκατ. ευρώ)
– Αλισσός (κόστος έργων 2,1 εκατ. ευρώ)