Σταύρος Τσεκούρας: Γιατί παραιτήθηκα από Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας

ΕΞΗΓΕΙ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΜΕΣΩ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ

Ο κ. Τσεκούρας μετά από πολύχρονη παρουσία στα ηνία της τοπικής ένωσης, δήλωσε την παραίτηση του παραχωρώντας, όπως επισημαίνει σε αυτή την χρονική στιγμή χώρο στους νεότερους αλλά έμπειρους Συνδικαλιστές να αποδείξουν την αξία τους, προσθέτοντας«Άλλωστε είναι επιταγή ευθύνης που πρέπει να εξοφληθεί, τόσο από εμένα όσο κι από τους Συνεργάτες μου, τους οποίους τιμώ και σέβομαι, και μαζί κάναμε έναν τιτάνιο αγώνα».

Τις επόμενες ημέρες και κατά πάσα πιθανότητα την Παρασκευή, θα συνεδριάσει το σώμα προκειμένου να τοποθετηθεί νεός πρόεδρος. Τη θέση κατά πάσα πιθανότητα θα αναλάβει ο μέχρι σήμερα Αντιπρόεδρος, Χάρης Τσίτσικας.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ:

Μετά από -22- συναπτά έτη παρουσίας μου στο μάχιμο Αστυνομικό Συνδικαλισμό,-3- συνεχόμενες νίκες ως επικεφαλής συνδυασμού με τους περισσότερους υποψηφίους σε εκλογικές διαδικασίες του Αστυνομικού Σωματείου της Αχαΐας, πολλές συμμετοχές σε Επιτροπές και όργανα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας ΑστυνομικώνΥπαλλήλων και -3- συνεχόμενα Συνέδρια της ως Προεδρεύων, με συνεχή παρουσία στους πανελλήνιους και τοπικούς Αγώνες της εργασιακής μας τάξης και τέλος ως ο μακροβιότερος Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας διαχρονικά,αποφάσισα ότι ήρθε η ώρα για αλλαγή σελίδας.

Σύμφωνα με πρόσφατες τοποθετήσεις ανώτατων στελεχών της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας και του Προέδρου αυτής,η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας στην παρούσα χρονική περίοδο και επί της Προεδρίας μου, είναι ένα από τα μαχητικότερα και δυναμικά σωματεία Αστυνομικών στην Ελλάδα.  Έχοντας επιβάλει την πλήρη τήρηση της εργασιακής Αστυνομικής νομοθεσίας στο σύνολο της εδώ και χρόνια σε ολόκληρη την Αχαΐα, έχοντας καταφέρει  σχεδόν τον μηδενισμό των ακούσιων εσωτερικών μεταθέσεων,και με άμεση παρουσία σε οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει στους χώρους εργασίας,καταφέραμε πια να απασχολούμαστε και να δίνουμε λύσεις σε μεγαλύτερης εμβέλειας θέματα όπως το μεταναστευτικό ή η ανέγερση Νέου Αστυνομικού Μεγάρου στην Πάτρα, τα οποία είναι πέρα από τις υποχρεώσεις μιας πρωτοβάθμιας οργάνωσης εργαζομένων. Παράλληλα αλλάξαμε με τους συνεργάτες μου την κρατούσα νοοτροπία που υπάρχει στα συνδικαλιστικά δρώμενα, δίνοντας παραδείγματα συνδικαλιστικού ήθους εργαζόμενοι όλοι σε μάχιμες υπηρεσίες δίπλα σε αυτούς που εκπροσωπούμε, χωρίς διακρίσεις και πολλές φορές χωρίς να απολαμβάνουμε των όποιων προνομίων μας παρέχονται, όπως οι Συνδικαλιστικές Άδειες.

Φρονώντας συμπερασματικά ότι σε κάθε δραστηριότητα του Ανθρώπου πρέπει αυτός να παραδίδει να ινία στους επόμενους στο απόγειο του και όχι υπό το βάρος κάποιας κατάστασης ανάγκης,έχοντας βασική επιδίωξη και σκοπό να τους δίνει ανοικτούς ορίζοντες ώστε να συνεχίσουν το έργο του και την προσπάθεια του,αποφάσισα να αποχωρήσω από την θέση του Προέδρου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας,παραχωρώντας  σε αυτή την χρονική στιγμή χώρο στους νεότερους αλλά έμπειρους Συνδικαλιστές να αποδείξουν την αξία τους.

Ήταν δέσμευση μου, και το κάνω πράξη. Πράξη τιμής και εκτίμησης προς όλους τους Συνεργάτες μου. Θα παραμείνω ενεργός Συνδικαλιστής ως επικεφαλής της Παράταξης ΣΥΝ.ΔΗ.Κ.Α.Α., ως Εκπρόσωπος της Ε.Α.Υ. Αχαΐας στο Συμβούλιο Μεταθέσεων, και ως Αντιπρόσωπος στην Π.Ο.ΑΣ.Υ.,παρακολουθώντας στενά τις εξελίξεις, δεσμευόμενος από την επιταγή των Συναδέλφων που για άλλη μια φορά στις τελευταίες εκλογές ανέδειξαν τον συνδυασμό τον οποίο ηγούμουν, ως νικητή.  Άλλωστε είναι επιταγή ευθύνης που πρέπει να εξοφληθεί, τόσο από εμένα όσο κι από τους Συνεργάτες μου, τους οποίους τιμώ και σέβομαι, και μαζί κάναμε έναν τιτάνιο αγώνα. 

 

Πάτρα, 6 Νοεμβρίου 2018

ΤΣΕΚΟΥΡΑΣ ΧΡ. ΣΤΑΥΡΟΣ