Σπύρος Μυλωνάς: Να γίνει άμεση καταγραφή και αποζημίωση των ελαιοπαραγωγών

 
 

Παρέμβαση του Σπύρου Μυλωνά για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι ελαιοπαραγωγοί φέτος με το «χτύπημα» του δάκου στη δυτική Αχαΐα.Η παράταξη Όραμα για τη δυτική Αχαΐα αναφέρει τα εξής:

«Η τρέχουσα ελαιοκομική περίοδος χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα δύσκολη για τους ελαιοπαραγωγούς. Μετά τις ζημιές του καλοκαιριού η προσβολή του δάκου, οι μυκητιάσεις και η πρωτοφανής ξηρασία ολοκληρώνουν την καταστροφή, φέρνοντας τους ελαιοπαραγωγούς σε απόγνωση!

Η καταστροφή αγγίζει το 100 % της παραγωγής! Σε αυτό συνέβαλαν οι ευνοϊκές κλιματολογικές συνθήκες που επικράτησαν το προηγούμενο διάστημα για την ανάπτυξη των ασθενειών, ο ήπιος χειμώνας, οι βροχοπτώσεις του καλοκαιριού, οι υψηλές σχετικές υγρασίες που ακόμα και τώρα συνεχίζονται κ.α.

Ο Σπύρος Μυλωνάς, διαπιστώνοντας τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ελαιοπαραγωγοί της Δυτικής Αχαΐας, βρέθηκε κοντά τους και συζήτησε μαζί τους, στηρίζοντας με κάθε τρόπο τον αγώνα τους, για ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους. Εκφράζοντας την αμέριστη αλληλεγγύη και συμπαράστασή του προς τους ελαιοπαραγωγούς, δήλωσε χαρακτηριστικά:

«….ο πρωτογενής τομέας σημαίνει παραγωγή και ανάπτυξη, παράγοντες σημαντικοί για την ποιότητα ζωής αλλά και την έξοδο της χώρας από την κρίση! καταστροφή της φετινής παραγωγής είναι πρωτοφανής! Οι ελαιοπαραγωγοί ανέμεναν ως μάννα εξ ουρανού τη φετινή σοδειά μήπως και μπορέσουν να ισοσκελίσουν τις μεγάλες ζημιές που υπέστησαν από άλλες καλλιέργειες, αμπέλια, κηπευτικά, γάλα. Για την αντιμετώπιση της καταστροφής αυτής θα πρέπει η πολιτεία να δράσει και να αποζημιώσει τους ελαιοπαραγωγούς! Καλούμε την Περιφέρεια δυτικής Ελλάδας και τον ΕΛΓΑ όπως καταγράψουν τις ζημιές και προβούν σε αποζημίωση των παραγωγών ΑΜΕΣΑ! Είναι θέμα επιβίωσης!».