Αντίδραση είχαμε από την πλευρά του επικεφαλής της ΑΚΙΔΑ Τάκη Κουνάβη σχετικά με την επιχορήγηση των οφειλών της ΔΕΥΑΔ προς τη ΔΕΗ, θέμα το οποίο είχε τη θετική γνωμοδότηση της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου και σήμερα το βράδυ, συζητείται στο δημοτικό συμβούλιο.
Ο Τ. Κουνάβης, υποστηρίζει ότι τα βάσανα της ΔΕΥΑ Δυμαίων δεν τελείωσαν με την κάλυψη των 2 και πλέον εκ. ευρώ που αφορά τις οφειλές. Και τονίζει:
“Στα “κάγκελα”ο δήμαρχος και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ σήμερα. Ο δήμος Δυτικής Αχαΐας ΕΠΙΧΟΡΗΓΕΙΤΑΙ από το υπουργείο εσωτερικών προκειμένου να εξοφλήσει δικαστικές αποφάσεις και διαταγές πληρωμών, μεταξύ αυτών και εκείνη της ΔΕΗ ύψους 2.000.000 και πλέον. Δεν πρόκειται όμως για οριστικό τέλος στην κακοδιαχείρηση της ΔΕΥΑ όπως ισχυρίζεται η δημοτική αρχή άλλα για επιχορήγηση της κακοδιαχείρησής της. Το νοικοκύρεμα στη ΔΕΥΑ μάλιστα είναι “τόσο καλό” που ήδη, μετά την διαταγή πληρωμής των 2.000.000 δημιουργήθηκε νέα τρύπα μόνο στη ΔΕΗ οφειλών τουλάχιστον 350.000 ευρώ και αυτό μέσα σε διάστημα λίγων μηνών”.

