2ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Δυτικής Αχαΐας: Οι άξονες και ο στόχος

 
 

Αύριο Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου  ο δήμος δυτικής Αχαΐας πραγματοποιεί το 2ο Αναπτυξιακό Συνέδριο, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Κάτω Αχαΐας.

Εστιάζοντας σε θέματα της περιφέρειας μας, πραγματοποιούμε το 2ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Δυτικής Αχαΐας, καθιερώνοντας το σε ένα σημαντικό θεσμό μέσω του οποίου ο Δήμος, οι τοπικοί φορείς και οι επιχειρήσεις θέτουν αναπτυξιακή ατζέντα και συζητούν μεταξύ τους και με εκπροσώπους της κυβέρνησης.

Η φετινή διοργάνωση προσανατολίζεται στους εξής δύο βασικούς άξονες:

• Ανάπτυξη και Έργα υποδομής στην Δυτική Αχαΐα: Προοπτικές και προκλήσεις

• Αγροτική Ανάπτυξη στην Δυτική Αχαΐα: Προοπτικές

Στόχος του συγκεκριμένου συνεδρίου είναι η προσέγγιση και παρουσίαση των καίριων θεμάτων που απασχολούν την ευρύτερη περιοχή με την συμμετοχή και την συνεργασία τοπικών και κρατικών φορέων, καθώς και παραγόντων της κοινωνικής και οικονομικής ζωής του τόπου. Μέσα από το γόνιμο διάλογο μεταξύ των αρμόδιων, θα προκύψουν κρίσιμα συμπεράσματα για το προφίλ και τις διεκδικήσεις της περιοχής στους τομείς της οικονομίας, παραγωγής και ανάπτυξης.

Στο συνέδριο έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν εκπρόσωποι της κυβέρνησης, πολιτικοί, εκπρόσωποι όλων των βαθμών αυτοδιοίκησης, υπηρεσιακοί παράγοντες της Π.Δ.Ε., εκπρόσωποι οικονομικών και κοινωνικών φορέων, τοπικοί παραγωγοί και λοιπά στελέχη του επιχειρηματικού κόσμου.