Έλενα Κονιδάρη: Επίσκεψη στο Κωνσταντοπούλειο Ευγηρείο – Σοβαρά τα προβλήματα ων οφειλών σε ΕΝΦΙΑ

ΚΑΙ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ

Σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του Κωνσταντοπουλείου Ευγηρείου, δημιουργούν οι οφειλές που προκύπτουν από τον ΕΝΦΙΑ και τους φόρους μισθωμάτων, οι οποίες αγγίζουν το ποσό των 160.000 ευρώ.

Για την κατάσταση που επικρατεί στην Μονάδα Φροντίδας ηλικιωμένων της Πάτρας, ενημερώθηκε το μέλος του Τομέα Υγείας της Νέας Δημοκρατίας  Έλενα Κονιδάρη, ο οποία επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της  και συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Ιδρύματος Αλέξη Ανδρουλιδάκη και τον Διευθυντή Γιώργο Σολωμό.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, τα στελέχη του Ιδρύματος εστίασαν  στα προβλήματα που δημιουργεί στην λειτουργία του Κωνσταντοπουλείου μείωση της Κρατικής ενίσχυσης η οποία έχει συρρικνωθεί με ραγδαίους ρυθμούς τα τελευταία χρόνια.

Το γεγονός αυτό, σε συνάρτηση με τις οικονομικές υποχρεώσεις που συναρτώνται από τους φόρους και κυρίως τον ΕΝΦΙΑ, έχει οδηγήσει σε οριακά σημεία τα επίπεδα λειτουργίας του, ενώ καταβάλλονται διαρκώς σημαντικές προσπάθειες έτσι ώστε οι οικονομικές δυσκολίες να μην έχουν παρενέργειες στον κύριο σκοπό που είναι η φιλοξενία και η εξυπηρέτηση των ηλικιωμένων.

Από την πλευρά της η κυρία Κονιδάρη, αφού ενημερώθηκε για τα προβλήματα και αφού άκουσε τις ανησυχίες των υπευθύνων του Ιδρύματος υπογράμμισε ότι η Νέα Δημοκρατία αντιμετωπίζει με ιδιαίτερη ευαισθησία θέματα που αφορούν τις Μονάδες αρωγής και σε δηλώσεις της μετά την συνάντηση τόνισε ότι ο χώρος της κοινωνικής πρόνοιας δεν προσφέρεται για βερμπαλισμούς και αντιπαραθέσεις, αλλά αντίθετα για καταγραφή των προβλημάτων και προώθησή τους με τρόπο τέτοιο ώστε να δίνονται λύσις.

Σε αυτά τα πλαίσια η κυρία Κονιδάρη αναμένεται να μεταφέρει τα προβλήματα τπου ανιμετωπίζει το Κωνσταντοπούλειο Ευγηρείο στην επόμενη σύσκεψη του Τομέα Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και  στους συναρμόδιους Τομείς, προκειμένου να αναζητηθούν τρόποι ρύθμισης και αντιμετώπισης των προβλημάτων αυτών με θέσεις δεσμεύσεις και πολιτικές που θα ενταχθούν άμεσα στο Κυβερνητικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Άλλωστε, όπως επισήμανε, ο ευαίσθητος τομέας της Κοινωνικής Πρόνοιας, αποτελεί μία από τις σημαντικές προτεραιότητες της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη σε συνδυασμό με τις προτεραιότητες και τις δυνατότητες του πραγματικού δημοσιονομικού χώρου.