Σήμα κινδύνου από τον Φορέα Διαχείρισης της Στροφυλιάς – Γέμισαν σκουπίδια οι διάσημες παραλίες του Εθνικού Πάρκου – ΦΩΤΟ

Αυτή την εικόνα συναντούν λουόμενοι και επισκέπτες στην παραλία της Καλογριάς, σε μια από τις πιο διάσημες παραλίες του κόσμου.
Ο Φορέας Διαχείρισης Στροφυλιάς – Κοτυχίου εκπέμπει σήμα κινδύνου. Καθώς εκτός από τον κίνδυνο δημόσιας υγείας, οι υπεύθυνοι του φορέα ανησυχούν για πρόκληση πυρκαγιάς. Ιδιαίτερα σήμερα που η περιοχή βρίσκεται στο «κόκκινο» λόγω των ισχυρών ανέμων. «Έχουμε ζητήσει να μπουν κάδοι απορριμάτων στην παραλία. Πέρασε όλο το καλοκαίρι και ακόμη ο δήμος δυτικής Αχαΐας να ικανοποιήσει το αίτημά μας», σημειώνει η συντονίστρια του Φορέα Γεωργία Καραμπέρου.
Όπως εξηγεί η κ. Καραμπέρου, ο Φορέας είχε προμηθευτεί κάδους απορριμμάτων μέσω του Πράσινου Ταμείου για όλες τις παραλίες του Εθνικού Πάρκου. «Δυστυχώς μετά από τρεις μήνες από την τοποθέτησή τους, εξαφανίστηκαν…Δεν υπάρχουν πουθενά…», συμπληρώνει η συντονίστρια του Φορέα, ο οποίος απευθύνει έκκληση, να γίνει άμεσα η αποκομιδή σε όλα τα σημεία όπου τα σκουπίδια και λόγω της αυξημένης επισκεψιμότητας στις παραλίες του Εθνικού Πάρκου, έχουν σχηματίσει «βουνό».