«Πάλεια»: Δυνατή συνεργασία με τον Σταμάτη Λέκκα για τη δημιουργία δύο τμημάτων χορωδιών! Ποια ήταν η απάντηση του μουσικού

«Σεβόμενοι την τοπική μας κοινωνία και αφουγκράζονταν τις ανάγκες της αποφασίσαμε να προβούμε στην δημιουργία δύο τμημάτων χορωδίας (παιδιών και ενηλίκων). Δεν μπορούσαμε να βρούμε καταλληλότερο για αυτή την προσπάθεια, από τον πολυβραβεβμένο μουσικό κύριο Σταμάτη Λέκκα. Στον οποίο έγινε πρόταση και την αποδέχθηκε. 
Είναι τιμή για την πόλη μας που έρχεται εθελοντικά αυτός ο καλλιτέχνης- άνθρωπος να υποστηρίξει τις προσπάθειες του Πολιτιστικού μας Συλλόγου.
Σκοπός της δημιουργίας των δυο αυτών τμημάτων χορωδίας είναι η βελτίωση του πνευματικού μας επιπέδου και η αύξηση της καλλιτεχνικής μας παιδείας από ανθρώπους γνώστες του αντικειμένου που έχουν διάθεση για πρόσφορα. Τον ευχαριστούμε που θα είναι δίπλα μας, που έγινε μέλος του συλλόγου μας και που έρχεται με τόση όρεξη και τόσο μεράκι να μας μεταλαμπαδεύσει τις γνώσεις του.
Σας επισυνάπτουμε την απάντηση του κυρίου Λέκκα.
“Είχα τη χαρά αλλά και τη τιμή να δεχτώ αυτές τις ημέρες μια άκρως σημαντική πρόταση από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κ. Αχαϊας «Πάλεια», για τη δημιουργία δύο τμημάτων χορωδίας [ παιδικής και ενηλίκων]
Ο τρόπος της προσέγγισης του όλου εγχειρήματος είναι καθ’ όλα σοβαρός με μοναδικό σκοπό την ανάπτυξη της χορωδιακής μουσικής ως μέσο προώθησης του πολιτισμού. Θα πρέπει να πω ότι σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσα να αρνηθώ να συμμετάσχω με όλες μου τις δυνάμεις προς σ’ αυτή την κατεύθυνση.
Σκοπός της ίδρυσης των δύο χορωδιακών τμημάτων θα είναι η πολιτιστική και πνευματική καλλιέργεια των συμμετεχόντων , η δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου τους μέσω της μουσικής και του χορωδιακού τραγουδιού και ο εξαγνισμός των ψυχικών διαθέσεών τους.
Πιστεύω πως τέτοιες προσπάθειες θα να μην μείνουν ανεκμετάλλευτες από την τοπική κοινωνία γεμίζοντας τις τάξεις των δύο τμημάτων με ικανό ανθρώπινο δυναμικό γεμάτο όρεξη αλλά και αγάπη για την χορωδιακή μουσική.” Μας ενημερώνει ο σύλλογος «Πάλεια», επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες μας για κάτι πολύ καλό στην πόλη μας!