Νέο SOS από τον Αλισσό για τα ακαθάριστα οικόπεδα μετά τη σημερινή φωτιά – Ζητούν παρέμβαση του Εισαγγελέα: «Μη γίνουμε Μάτι»

 
 

Το dytikanea.gr έγραφε χθες για οικόπεδα «βόμβες», ακαθάριστα και επικίνδυνα για πρόκληση πυρκαγιάς. Δυστυχώς, το πρωί, είχαμε ένα περιστατικό, ευτυχώς όμως, αντιμετωπίστηκε έγκαιρα.

Οικόπεδα «βόμβες» στον Αλισσό – Επιστολή της Τοπικής Κοινότητας στη δημοτική αρχή, για άμεσο καθαρισμό πριν «φουντώσουν»- ΦΩΤΟ

Προηγήθηκε η καταγγελία της προέδρου της ΤΚ Ελένη Μπεζεριάνου και ακολούθησε νέα καταγγελία του συλλόγου Αλισσαίων «Πείρος» και των δύο τοπικών κοινοτήτων Άνω και Κάτω Αλισσού. Η επιστολή – καταγγελία που απευθύνεται στον Εισαγγελέα πλημμελειοδικών  Πατρών, στον Δήμο Δυτικής Αχαΐας και την Πυροσβεστική υπηρεσία Βι.Πε. Πάτρας, έχει ως εξής: 

«Αναφέρεται ότι αρκετά οικόπεδα στα σημεία παραλίας Κάτω Αλισσού, όπισθεν αποθηκών, είναι ακαθάριστα και ο προαύλιος χώρος των αποθηκών. 

Στην παραλία Άνω Αλισσού, όπισθεν παλιού βενζινάδικου, παλιά ντισκοτέκ, κάτωθι του δρόμου παλιάς εθνικής οδού Πατρών Πύργου, καθώς και στην θέση Αλισσοράχη Άνω Αλισσού,  αλλά και σε αλλά σημεία, είναι σκέτες ζούγκλες. Οι οικοπεδούχοι των οικοπέδων αυτών, δεν έχουν ανταποκριθεί στον καθαρισμό ως όφειλαν κατά την περίοδο της αντιπυρικής προστασίας ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι κίνδυνοι από πιθανή εκδήλωση πυρκαγιών, όπως έχουν υποχρέωση με την ανώτερο σχετική διάταξη. 

Ακόμα δεν γνωρίζουμε τι ενέργειες έχουν γίνει και αν έχει γίνει  αυτεπάγγελτος καθαρισμός από τον δήμο, χρεώνοντας τα έξοδα ανάλογα με την έκταση του οικοπέδου 0.50 το τετραγωνικό και όχι λιγότερο από 300 ευρώ, για κάθε οικόπεδο σύμφωνα με την νομοθεσία. 

Ακόμα μπορεί να γίνει από τις υπηρεσίες αυτεπάγγελτη μήνυση για το αδίκημα 433 του ποινικού κώδικα.

Έχουν γίνει καταγγελίες περιοίκων που γειτνιάζουν με αυτά τα οικόπεδα ζούγκλα.

Κύριε εισαγγελέα γνωρίζουμε το φόρτο των υπηρεσιών σας αλλά σας παρακαλούμε όπως συμμορφώσετε τους ανώτερους  και δείτε αν έχουν γίνει όλα τα ανωτέρω, όλες οι ενέργειες και όλα τα προβλεπόμενα από όλες τις υπηρεσίες, ώστε να μην έχουμε αλλά θέματα σοβαρά μελλοντικά όπως αυτά που είδαμε στην Αττική. 

Υπογράφοντες:

 
         Α) Ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Πείρος Μπαρμπουνης Δημήτρης 

Β ) πρόεδρος ΤΔ   Άνω και κάτω Αλισσου μπεζεριανου Ελένη 

Γ ) Κελάμη Θεώνη»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αλισσός: Αστυνομικός εκτός υπηρεσίας έπεσε πάνω στις φλόγες και κατάφερε να ελέγξει την πυρκαγιά-Στο σημείο έφθασαν άμεσα και πυροσβέστες