Νικόλας Πετρόπουλος: Ποιος είναι ο μικρός καραγιοζοπαίχτης που μιλούν όλοι γι αυτόν! Απόψε θα τον δούμε στη Λευκή Νύχτα – ΦΩΤΟ

Ο μικρός καραγκιοζοπαίχτης Νικόλας Πετρόπουλος είναι προσκεκλημένος από τον εμπορικό σύλλογο Δύμης και θα δώσει παράσταση καραγκιόζη στην 5η Λευκή Νύχτα Δυμαίων για 2η φορά σήμερα Σάββατο 7  Ιουλίου και ώρα 21:30 στον πεζόδρομο της Κάτω Αχαΐας.

Ο Νικόλας ασχολείται με το θέατρο σκιών από την ηλικία των 4 ετών, τώρα είναι 10 ετών και για δύο χρόνια παρακολούθησε και μαθήματα καραγκιόζη στο εργαστήρι του πατρινού καραγκιοζοπαίχτη Χρήστου Καλπουζάνη. Έχει μεγάλη αγάπη για τον καραγκιόζη και τώρα πια κατασκευάζει και ζωγραφίζει όλες τις φιγούρες μόνος του. Για βοηθούς του στις παραστάσεις έχει συνήθως τα ξαδέρφια του Γιώργο και Μιχάλη.

Ήδη τα τελευταία χρόνια έχει δώσει πολλές παραστάσεις προσκεκλημένος κυρίως από εκπολιτιστικούς συλλόγους της περιοχής, εντυπωσιάζοντας με τις ατάκες του το κοινό και συνεχίζοντας την παράδοση του θεάτρου σκιών  που χάνεται στα βάθη των αιώνων.

B.A.