Προδρόμεια: Στην Κάτω Αχαΐα, η ιερά σιαγόνα του Τιμίου Προδρόμου την Παρασκευή 22 Ιουνίου

Την ερχόμενη Παρασκευή 22 Ιουνίου στην πόλη της Κάτω Αχαΐας θα μεταφερθεί από την Ιερά Μητρόπολη Ζιχνών και Νευροκοπίου, το ιερό λείψανο του Τιμίου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου και πιο συγκεκριμένα τμήμα της ιεράς σιαγόνος του. Η επίσημη υποδοχή του ιερού λειψάνου του Τιμίου Προδρόμου θα λάβει χώρα στην Πλατεία Δημοκρατίας, στις 18.30.

Το ιερό λείψανο θα μεταφέρει στην Κάτω Αχαΐα ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ζιχνών και Νευροκοπίου κ.κ. Ιερόθεος ενώ παρόντες θα είναι ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ.κ. Χρύσανθος.

Θα ακολουθήσει Αρχιερατικός Εσπερινός και Ιερά Παράκληση προς τον Τίμιο Πρόδρομο και ιερά Αγρυπνία από τις 21.30 έως τη 1 μετά τα μεσάνυχτα, στον ιερό ναό Τιμίου Προδρόμου Κάτω Αχαΐας.

Η μεταφορά και άφιξη του ιερού λειψάνου εντάσσεται στο πλαίσιο των εορτών «Προδρόμεια 2018».

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, προσκαλούνται οι ευσεβείς άρχοντες και ο ορθόδοξος Χριστιανικός λαός της Κάτω Αχαΐας και της ευρύτερης περιοχής στις εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν του πολιούχου Τιμίου Προδρόμου που θα λάβουν χώρα στην πόλη της Κάτω Αχαΐας έως την Κυριακή 24 Ιουνίου 2018.

Να σημειωθεί ότι οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν την Κυριακή 17/6 το πρωί με αρχιερατική Θεία λειτουργία και Μνημόσυνο δωρητών της Ενορίας, υπό του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ.κ. Χρυσάνθου. Επίσης εγκαινιάστηκε έκθεση φωτογραφίας στο πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Κάτω Αχαΐας (Δύμης) και παρουσιάστηκε η πορεία του έργου ανεγέρσεως του Ιερού Ναού, στο ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΕΙΟ πνευματικό κέντρο.

Ο ναός είχε χτυπηθεί από τον εγκέλαδο τον Ιούνιο του 2008.

ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΙΟΥΝΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 20.30:

Εκδήλωση με θέμα τον Άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο, στην αίθουσα τελετών του Α΄Δημοτικού.

-Εισαγωγικά στην εκδήλωση υπό του π. Αποστόλου Δημητροπούλου

-Ομιλία του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Χρυσοστόμου, με θέμα «Το πρόσωπο και το έργο του Τιμίου Προδρόμου»

-Συναυλία Βυζαντινής Μουσικής από την χορωδία «Κλείδα», υπό την διεύθυνση του Καθηγητού Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής κ. Δημητρίου Γαλάνη.

ΣΑΒΒΑΤΟ 23 ΙΟΥΝΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 11 ΤΟ ΠΡΩΙ:

Ιερά Παράκλησις προς τον Τίμιο Πρόδρομο, μνημόνευσις ονομάτων ενώπιον του ιερού λειψάνου Του.

ΣΑΒΒΑΤΟ 23 ΙΟΥΝΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 7 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ:

Μέγας Αρχιερατικό Εσπερινός μετά Αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος προεξάρχοντος του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Ζιχνών και Νευροκοπίου κ.κ. Ιερόθεου.

Θα ακολουθήσει παραδοσιακό πρόγραμμα από τον πολιτιστικό Σύλλογο «Πάλεια» στην πλατεία Παπαγιαννοπούλου.

ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΙΟΥΝΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 7 ΤΟ ΠΡΩΙ:

Αρχιερατικό Συλλείτουργο υπό του Σεβ. Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου, του Σεβ. Μητροπολίτου Ζιχνών και Νευροκοπίου κ.κ. Ιερόθεου και του Θεοφ. Επισκόπου Κερνίτσης κ.κ. Χρυσάνθου.

ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΙΟΥΝΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 7 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ:

-Μεθεόρτιος πολυαρχιερατικός Εσπερινός

-Ιερά Παράκλησις προς τον Τίμιο Πρόδρομο

-Ιερά λιτανεία της θαυματουργού εικόνος και του ιερού λειψάνου του Αγίου μας

ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

Ο καθηγητής Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής κ. Δημήτριος Γαλάνης με το μουσικό του σχήμα, θα ερμηνεύσουν παραδοσιακά Τραγούδια. Θα χορέψει ομάδα παιδιών των Κατηχητικών Σχολείων της περιοχής.