Απεργούν τα ταξί – Τί γίνεται με τη μεταφορά των μαθητών στα εξεταστικά κέντρα – Κανονικά τα δρομολόγια στη δυτική Αχαΐα

Χωρίς ταξί από τις 5:00 πρωί της Τετάρτης 13 Ιουνίου μένει η Πάτρα, καθώς οι ιδιοκτήτες αποφάσισαν να προχωρήσουν σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες. Κατά τη διάρκεια των απεργιών δεν θα γίνεται η μεταφορά των μαθητών στα σχολεία ενώ δεν θα λειτουργήσουν ούτε τα ραδιοδίκτυα. Σε ότι αφορά τη δυτική Αχαΐα, τα δρομολόγια μόνο για τους μαθητές, γίνονται κανονικά.

«Συμμετέχουμε στην απεργία, αλλά όπως και στο παρελθόν που είχαμε πρόβλημα, ποτέ δεν είχαμε αφήσει τα παιδιά ακάλυπτα. Όλα μεταφέρονται κανονικά στα εξεταστικά κέντρα, όπως επίσης και τα παιδιά με ειδικές ανάγκες πηγαίνουν κανονικά στον προορισμό τους», δηλώνει, μιλώντας στο dytikanea.gr ο εκπρόσωπος του κλάδου στη δυτική Αχαΐας Γιάννης Μπρακατσέλος, τονίζοντας ότι ο κλάδος τους συμμετέχει κανονικά στην απεργία, καθώς τα προβλήματά τους είναι αρκετά σοβαρά, λόγω της μη κάλυψης των συμβάσεων.

«Παρά ταύτα, σεβαστήκαμε την έκκληση του Περιφερειάρχη και θα μεταφέρουμε κανονικά τα παιδιά στα εξεταστικά κέντρα»,  συμπληρώνει ο κ. Μπρακατσέλος. 

Η Έκκληση του Περιφερειάρχη

Έκκληση προς τους ιδιοκτήτες ταξί να υλοποιούν κανονικά τα δρομολόγια μεταφοράς μαθητών απευθύνει ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας.

“Βρισκόμαστε προς το τέλος της σχολικής χρονιάς και οι μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε περίοδο εξετάσεων.

Έχουμε ευθύνη απέναντι στους νέους μας.

Ζητώ λοιπόν, να υλοποιηθούν κανονικά τα δρομολόγια μεταφοράς μαθητών και να μην δημιουργήσουμε αναστάτωση στους μαθητές μας.

Είμαι σίγουρος ότι η παράκλησή μου θα ληφθεί υπόψη».