Δυτική Αχαΐα: «Δεν μπορούμε να πούμε πού να έρθει ένα ασθενοφόρο, ή ένα πυροσβεστικό όχημα…»

«Θα πεθάνουμε και δεν θα μας βρουν…». Φωνές διαμαρτυρίας από όλα σχεδόν τα χωριά της δυτικής Αχαΐας γιατί όπως λένε στην εφημερίδα ΓΝΩΜΗ, μένουν στο … «πουθενά». Η έλλειψη ονοματοθεσία των οδών, δημιουργεί όπως λένε μεγάλο πρόβλημα. Κυρίως ανασφάλειας. «Δεν μπορούμε να πούμε πού να έρθει ένα ασθενοφόρο, ή ένα πυροσβεστικό όχημα…». Προσθέτουν στην καταγγελία κάτοικοι σε ορεινά χωριά.
«Μέχρι στιγμής, δεν έχουμε κάποιο αίτημα από τις τοπικές κοινότητες», εξηγεί αρχικά ο αντιδήμαρχος Βασίλης Γκοτσόπουλος. Και συνεχίζει: «Εμπειρικά γίνεται η προσέγγιση σε έκτακτη ανάγκη, διότι και να δοθούν ονόματα, από τη στιγμή που δεν υπάρχει ρυμοτομικό σχέδιο, πρακτικά αυτό δεν έχει ισχύ».
Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι πολλοί είναι οι σύλλογοι που έχουν δώσει ονόματα σε οδούς.
Διαδικαστικά, σε ότι φορά την ονοματοθεσία οδών, θα πρέπει να εισηγηθούν τα τοπικά συμβούλια, να εγκρίνει το δημοτικό συμβούλιο και να προωθηθεί για έλεγχο στις αρμόδιες υπηρεσίες. Κάτι τέτοιο βέβαια, δεν συμβαίνει στην έδρα του δήμου, την Κάτω Αχαΐα, όπου υπάρχει πολεοδομικό σχέδιο.
«Από εκεί και πέρα, όμως, πέραν του ισχύει, ο δήμος δεν είναι αρνητικός, στο να εξετάσει ανάλογα αιτήματα από τις τοπικές κοινότητες», συμπληρώνει ο κ. Γκοτσόπουλος.