Πρέπει να διαβάσετε αυτό που γράφει ο Νίκος Καμπέρος για τις Πανελλήνιες!

Κείμενο για τις Πανελλήνιες από τον Νίκο Καμπέρο*

Ει ψιτ, εσύ… ναι σε εσένα μιλάω…
Σε εσένα που έναν χρόνο τώρα λιώνεις πάνω από τέσσερα βιβλία, που πολύ πιθανόν ζεις μέσα στον πανικό και μέσα στο άγχος για το τι μπορεί να γίνει… «Τι θα γίνει αν τα χάσω εκείνη την ώρα, τι θα γίνει αν δεν γράψω όσο θέλω, τι θα γίνει αν χάσω οριακά τη σχολή που θέλω, τι θα πουν αν αποτύχω, τι θα κάνω αν αποτύχω, τι κι αν…;»
Θέλω να σου πω κάποια πράγματα, αληθινά και με τελείως απλά λόγια (δεν χρειάζονται περίτεχνες λέξεις για να στα πω).
Να ξέρεις, οι πανελλήνιες είναι μια ΑΝΟΗΣΙΑ και μισή… Μια θεωρητικά «αλάνθαστη» μέθοδος για να κρίνει την «εξυπνάδα και την ευστροφία σου»… ΜΠΟΥΡΔΕΣ. ΔΕΝ κρίνεται ΤΙΠΟΤΑ από ένα γραπτό. Τίποτα δεν μπορεί να κρίνει την εξυπνάδα που είμαι σίγουρος ότι έχεις.
Να ξέρεις, επίσης, ότι ακόμα και αν δεν πετύχεις αυτό που θες, σε καμία περίπτωση δεν είναι αποτυχία. Αντιθέτως, είναι ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία, γιατί μαθαίνεις καλύτερα τον εαυτό σου, και αποδεικνύεις σε αυτόν ότι… ΝΑΙ ΡΕ ΦΙΛΕ, ΜΠΟΡΩ, ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΩ ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΓΙΝΕΙ!
Να ξέρεις, τέλος, ότι, όσο δύσκολο και αν ακούγεται, προσπάθησε να ζήσεις αυτές τις στιγμές όσο καλύτερα, πιο αστεία και πιο ξένοιαστα γίνεται… σε ένα χρόνο από τώρα θα τα σκέφτεσαι όλα αυτά και θα κατουριεσαι στα γέλια, πίστεψε με.
Μπορεί να σου φαίνονται τελείως ανόητα και επαναλαμβανόμενα αυτά που σου λέω, αλλά κράτα ότι σου τα λέει κάποιος που βίωσε τις πανελλήνιες πολύ πρόσφατα, πολύ έντονα, πολύ αγχωτικα και σχεδόν καταθλιπτικά. Μην σκας για τέτοια πράγματα, σε περιμένει μια ολόκληρη ζωή που πρέπει και αξίζει να τη ζήσεις!

Παιδάκια, καλή επιτυχία, ψυχραιμία, και από εδώ και πέρα, ΚΑΛΗ ΖΩΗ ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ 🙌

*δημοσιεύθηκε από Ειρμός θεατρική σκηνή