Άνω Αχαΐα: «Στριμωγμένοι» σε ένα κοντέινερ και το κτίριο… καταρρέει! Ειδικό κλιμάκιο από την Αθήνα για την πρώην Δημοτική Σχολή – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Αγώνα να ανακατασκευαστεί το κτίριο της παλιάς Δημοτικής Σχολής που βρίσκεται στην Άνω Αχαΐα, έχει ξεκινήσει η δημοτική αρχή εδώ και αρκετό καιρό.
Στελέχη του δήμου και επιστημονικοί συνεργάτες έχουν μελετήσει και εξετάσει την προοπτική το συγκεκριμένο κτίριο να στεγάσει τις υπηρεσίες και τις κοινωνικές δράσεις που στεγάζει μέχρι σήμερα ένα μικρό κοντέινερ. Το κτίριο της πρώην Δημοτικής Σχολής, υπέστη σοβαρές ζημιές από τον καταστροφικό σεισμό του Ιουνίου του 2008. «Μέχρι σήμερα ο σύλλογος της περιοχής, ο ιατρός, τα κλιμάκια του ΕΛΓΑ και οποιαδήποτε άλλη δράση και υπηρεσία, φιλοξενείται σε ένα μικρό κοντέινερ. Είναι κρίμα να περιορίζουμε την κοινωνία μας σε λίγα τετραγωνικά μέτρα, τη στιγμή που υπάρχει αυτό το κτίριο, που μπορούμε να αξιοποιήσουμε», σημειώνει στην «Γ» η πρόεδρος της ΚΕΔΔΥ Πατρούλα Κοκκίνη.
 
Χθες το πρωί, κλιμάκιο της αρμόδιας υπηρεσίας, του υπουργείου Παιδείας, ήρθε από την Αθήνα προκειμένου να εξετάσει το αίτημα που έχει κατατεθεί από την πλευρά του δήμου για αξιοποίηση του ακινήτου. Ο δήμος έχει εκπονήσει μελέτη, βάσει της οποίας ζητείται η χρήση του χώρου για δημόσια χρήση.
Στην αυτοψία που έγινε χθες το πρωί στον χώρο, μαζί με την κ. Κοκκίνη, ήσαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Θανάσης Ραυτακόπουλος, ο επιστημονικός συνεργάτης του δήμου Τάκης Γεωργακόπουλος που έχει εκπονήσει τη μελέτη, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Άνω Αχαΐας Αντώνης Κόλλιας. Τα στελέχη του δήμου, προσπαθούν να ξεπεράσουν τις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, ώστε να ανακατασκευαστεί το κτίριο, όσο το δυνατόν συντομότερα.