Δυτική Αχαΐα: Περισσότερες από 1500 κτηνιατρικές πράξεις έγιναν στη διάρκεια του προγράμματος για τη διαχείριση των αδέσποτων – Η ημερίδα για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων – ΦΩΤΟ

Περισσότερες από 1500 κτηνιατρικές πράξεις, έχουν γίνει μέσα σε δύο περίπου χρόνια. Αυτό τόνισε, μιλώντας χθες στην ενημερωτική ημερίδα του δήμου δυτικής Αχαΐα για το πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων ζώων, ο κτηνίατρος Σπύρος Ταρνάρης.
Ο συμβεβλημένος με το πρόγραμμα του δήμου κτηνίατρος, παρουσίασε χθες τα αποτελέσματα του προγράμματος αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι μέχρι σήμερα έχουν γίνει:
292 τοποθετήσεις microtsip
384 εμβολιασμοί
έχουν δοθεί 653 χάπια αποπαρασίτωσης
420 αμπούλες για παράσιτα, ψύλλους, τσιμπούρια
82 στειρώσεις θηλυκών
10 μεγάλα χειρουργεία
και 15 μικροεπεμβάσεις.
«Η επιτυχία του προγράμματος οφείλεται στην άριστη συνεργασία του Δήμου , της Φιλοζωικής Ομάδας ΕΛΑΔΑ και του κτηνίατρου. Όλοι έχουμε συμβάλει αρμονικά τα μέγιστα», δήλωσε αργότερα στην «Γ» ο κ. Ταρνάρης.
Ο οποίος θα συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του και στο νέο πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων το οποίο θα ξεκινήσει, όπως ανακοινώθηκε επισήμως και χθες.
Από την πλευρά του ο δήμαρχος δυτικής Αχαΐας, Χρήστος Νικολάου, συνεχάρη τους εμπλεκόμενους στο πρόγραμμα για την αποτελεσματικότητα και εξήρε τους εθελοντές για την τιτάνια προσπάθειά τους να βοηθήσουν στο πρόγραμμα, το οποίο διαχειρίζεται ο δήμος, ενώ μεταξύ άλλων ο κ. Νικολάου, επανέφερε το αίτημα για ένα καταφύγιο ζώων, στο οποίο θα υπάρχει ολοκληρωμένη φροντίδα και φιλοξενία. Στα αποτελέσματα του προγράμματος αναφέρθηκε και ο αντιδήμαρχος Θανάσης Ραυτακόπουλος και τα μέλη του συλλόγου ΕΛ.Α.Δ.Α. Στο πλαίσιο της παρουσίασης, το κοινό είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει ένα βίντεο, ενώ μπροστά στο πάνελ, είχε τοποθετηθεί πανό με τις φατσούλες από τα αδέσποτα. Παρεμβάσεις, ωστόσο έγιναν και από το κοινό.