Συνταγή για Glühwein: Το απόλυτο ζεστό γλυκό κρασί των Χριστουγέννων
31/12/2021 – 11:12
Δεν φαντάζεστε πόσο εύκολο είναι να φτιάξετε το απόλυτο ποτό των Χριστουγέννων. Η συνταγή για Glühwein, του ζεστού γλυκού κρασιού, περιλαμβάνει απλά υλικά που θα μας δώσουν την τέλεια μυρωδάτη γεύση.
Υλικά
- 80 γρ. ζάχαρη
- 500 γρ. χυμό μήλου
- 500 γρ. νερό
- 750 γρ. κόκκινο κρασί
- 1 πορτοκάλι, σε φέτες
- 1 λεμόνι, σε φέτες
- 6 γαρίφαλα
- 3 λοβούς κάρδαμου, μισοσπασμένους
- 2 ξυλάκια κανέλας
- 1 μοσχοκάρυδο, χαραγμένο 2-3 φορές
Εκτέλεση
- Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό και τη ζάχαρη. Βράζουμε το μείγμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
- Κόβουμε το πορτοκάλι στη μέση, το στύβουμε και ρίχνουμε το χυμό μέσα στο μείγμα.
- Σφηνώνουμε τα γαρύφαλλα στο εξωτερικό του πορτοκαλιού και το ρίχνουμε και αυτό μέσα.
- Όταν βράσει, ρίχνουμε μέσα το κονιάκ και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Προσθέτουμε το κρασί και 1 στικ κανέλας, τον αστεροειδή γλυκάνισο και το μέλι. Συνεχίζουμε να ζεσταίνουμε για 30 ακόμα λεπτά