• Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
Δευτέρα, 22 Σεπτεμβρίου, 2025
  • Login
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
No Result
View All Result
Δυτικά Νέα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
No Result
View All Result
Dytikanea.gr  - Δίκτυο Ενημέρωσης Δυτικής Αχαϊας
No Result
View All Result

Καπνός και δυσοσμία πάλι σήμερα από τα φουγάρα των πυρηνελαιουργείων-Παρά τη χθεσινή κινητοποίηση

dytikanea by dytikanea
31 Ιανουαρίου 2016
in ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ
0
Δυτική Αχαΐα: Καταγγελία για λειτουργία των πυρηνελαιουργείων – Η δυσοσμία έφτασε στην Πάτρα
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Αίσθηση προκαλεί η στάση των ιδιοκτητών των πυρηνελαιουργείων που δραστηριοποιούνται στη Βιομηχανική Περιοχή της Πάτρας στη Δυτική Αχαΐα, καθώς φαίνεται πως οι αντιδράσεις και πολύ περισσότερο οι κινητοποιήσεις κατοίκων και φορέων για την “επιβαρυντική” λειτουργία όπως καταγγέλουν της περιοχή τους, δεν τους κάμπτει αντιθέτως συνεχίζόυν κανονικά την δραστηριότητα τους.

Σήμερα σύμφωνα με νέες καταγγελίες  η περιοχή “ντουμάνιασε” εκ νέου αφού από τα φουγάρα των πυρηνελαιουργείων βγήκε και πάλι  ο πυκνός λευκός καπνός, με την δυσοσμία να είναι για ακόμα μια φορά έντονη.

Υπενθυμίζουμε πως η επαναλειτουργία των Πυρηνελαιουργείων, έγινε μόλις μια ημέρα μετά την χθεσινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατοίκων, πολιτιστικών και περιβαλλοντικών συλλόγων, προέδρων τοπικών διαμερισμάτων της Δυτικής Αχαΐας, έξω από τις εγκατατάσεις

Οι συγκεντρωμένοι θυροκόλλησαν ψήφισμα στην πόρτα των εγκαταστάσεων.

10001000-9.jpg

12001200-2.jpg

11001100-6.jpg

Με ανοιχτή επιστολή τους προς τους  Βουλευτές του Νομού Αχαΐας  οι Πολιτιστικοί και περιβαντολλογικοί σύλλογοι και οι Πρόεδροι τοπικών διαμερισμάτων Δυτικής Αχαΐας, ανοίγουν και πάλι το θέμα των Πυρηνελαιουργείων.

Ειδικότερα επισημαίνουν
Κύριοι βουλευτές,

επανερχόμαστε σε ένα θέμα που δυστυχώς απασχολεί αφενός την περιοχή της βιομηχανικής Ζώνης Πατρών, τον πρώην Δήμο Ωλενίας, αφετέρου ευρύτερα τον Δήμο Δυτικής Αχαΐας. Πρόκειται για τα εργοστάσια των πυρηνελαιουργείων.  Πολλά χρόνια φορείς, πολιτιστικοί σύλλογοι, συλλογικότητες  αγωνίζονται συνεχώς, με διάφορα μέσα [κινητοποιήσεις, επιστολές]  για να επιτύχουν το αυτονόητο. Την εφαρμογή της ευρωπαϊκής νομοθεσίας, και την διατήρηση των τιμών των ρύπων, όπως αυτές καθορίζονται από συγκεκριμένες κοινοτικές οδηγίες. Ο αγώνας μας διαρκεί χρόνια, χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα. Οι αρμόδιοι φορείς περιορίζονται σε τυπικούς ελέγχους, επιβάλλουν πρόστιμα, τα οποία αγνοούμε αν πληρώνονται, η μόλυνση και η ρύπανση συνεχίζονται και οι άνθρωποι εισπνέουν το θάνατο, τον οποίον κάποιοι ονομάζουν ιδιαίτερη οσμή. Οι επίσημες ανακοινώσεις του Ιατρικού ΣυλλόγουΠατρών επισημαίνουν τα σοβαρά προβλήματα που προκαλούνται σε οργανισμούς ιδιαίτερα επιβαρημένους με αναπνευστικά, καρδιολογικά ή πνευμονικά  προβλήματα. Η έντονη δυσοσμία, αποτέλεσμα της έκλυσης στην ατμόσφαιρα παραγώγων της επεξεργασίας του πυρήνα, εμποδίζουν την αναπνοή, κυρίως σε ευαίσθητες ομάδες πληθυσμού, ηλικιωμένοι και μωρά ή παιδιά. Από τις αρχές Νοεμβρίου  έως τα τέλη της Άνοιξης ζούμε εφιαλτικές στιγμές, όταν ο άνεμος μεταφέρει νέφος καπνού μαζί με αφόρητη δυσοσμία, που καλύπτει την ατμόσφαιρα από το Ρίο έως τη Δυτική Αχαΐα. Επίσης, προσωρινά σφραγίζονται τα εργοστάσια χωρίς διάρκεια χρονική. Οι ιδιοκτήτες προβάλλουν το επιχείρημα μελετών που αποδεικνύουν την ουδέτερη επίπτωση στον ανθρωπινο οργανισμό.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας επικαλείται νομικό κενό, παραμένοντας στην τακτική του προστίμου, που δεν επιλύει το πρόβλημα ούτε σταματά τη δυσοσμία. Zητούμε λοιπόν να εξοπλιστούν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί με νέο νομοθετικό πλαίσιο ώστε να μπορούν να παρεμβαίνουν αμέσως, χωρίς ημίμετρα, που διαιωνίζουν το πρόβλημα και ρίχνουν στάχτη στα μάτια των κατοίκων. Οι σπασμωδικές αυτές ενέργειες αλλά και οι όποιες βελτιώσεις των ιδιοκτητών πραγματοποιούνται κάτω από την πίεση των αγώνων των κατοίκων.  Ζητάμε  πρωτοβουλίες για συγκεκριμένες παρεμβάσεις και όχι ευχολόγια.

Γι αυτό προτείνουμε:
1. τροποποίηση της Κ.Υ.Α 1958/2012/φεκ21β/13/1/2012) και να συμπεριληφθούν στο παράρτημα 1 της Κ.Υ.Α 36060/1155/ε103/β ώστε τα πυρηνελαιουργεία να καταταγούν νομοθετικά ως δραστηριότητες που απαιτούν ΑΕΠΟ. θα επιβάλλονται συγκεκριμένα όρια ρύπων και αυτόματη καταγραφή της ποιοτικής και ποσοτικής σύστασης του αέρα.

2.Σύνταξη περιβαλλοντολογικής μελέτης ή εφαρμογή του ευρωπαϊκού κανόνα λειτουργίας τέτοιων επιχειρήσεων.

3.Έλεγχος αρτιότητας εξοπλισμού των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται αλλά και της ορθής λειτουργίας του εξοπλισμού.

 

Tags: ΠΥΡΗΝΕΛΑΙΟΥΡΓΕΙΑ
Previous Post

Η Αστυνομία συνέλαβε εκβιαστές στα Σαγέικα-Ζητούσαν χρήματα από καταστηματάρχες

Next Post

Αγρότες “έπαιξαν” ξύλο με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ! Πως γλίτωσαν Μάρδας και Φάμελλος!

Next Post
Αγρότες “έπαιξαν” ξύλο με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ! Πως γλίτωσαν Μάρδας και Φάμελλος!

Αγρότες "έπαιξαν" ξύλο με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ! Πως γλίτωσαν Μάρδας και Φάμελλος!

Αναζητηση

No Result
View All Result




Πρόσφατα άρθρα

  • Τσιάρας για ευλογιά: Εμβολιασμός μόνο με επιστημονική τεκμηρίωση – Οι κτηνοτρόφοι να μην αποκρύπτουν κρούσματα
  • Ήταν όλοι εκεί για το «τελευταίο αντίο» στον εικονολήπτη Γιώργο Παυλάκη (ΦΩΤΟ)
  • Τραγωδία στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας: Ένας νεκρός και 2 τραυματίες σε σύγκρουση ΙΧ με νταλίκα – ΦΩΤΟ
  • Μαρίσσα Λαιμού: Μήνυση από την οικογένειά της κατά των γιατρών του Λονδίνου για τον θάνατό της – «Την εξέτασαν νοσοκόμες»
  • Πάτρα: Έφυγε αιφνίδια από τη ζωή ο Παντελής Τζανερόπουλος – Ήταν εργαζόμενος στο Δήμο
  • Πσιτ! Διαψεύδει τα σενάρια επιστροφής πρώην Δήμαρχος
  • Η φωτογραφία της ημέρας
  • Κλιματική κρίση: Δεύτερη η Αθήνα σε νεκρούς ανάμεσα σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις – Βαρύ το τίμημα και στην Πάτρα
  • Αχαΐα: Έκλεψαν παλιές γραμμές τρένου
  • Νέος διοικητής στο Αχιλλοπούλειο Βόλου ο Πατρινός καρδιολόγος Ανδρέας Μαζαράκης
Dytikanea.gr  - Δίκτυο Ενημέρωσης Δυτικής Αχαϊας

© 2020 Κατασκευή ιστοσελίδας - DSDC.gr

Πληροφορίες

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία

Follow Us

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ

© 2020 Κατασκευή ιστοσελίδας - DSDC.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In