• Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
Πέμπτη, 7 Μαΐου, 2026
  • Login
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
No Result
View All Result
Δυτικά Νέα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
No Result
View All Result
Dytikanea.gr  - Δίκτυο Ενημέρωσης Δυτικής Αχαϊας
No Result
View All Result

“Όραμα για τη δυτική Αχαΐα: Οι προγραμματικές θέσεις για την Αγροτική Οδοποιία

dytikanea by dytikanea
3 Μαΐου 2019
in ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ
0
“Όραμα για τη δυτική Αχαΐα: Οι προγραμματικές θέσεις για την Αγροτική Οδοποιία
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter


Οι προγραμματικές θέσεις για την Αγροτική Οδοποιία:

Ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας έχει έκταση 572.220 στρεμμάτων.

Οι κάτοικοι κατά κύριο λόγο ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα και υπάρχει ένα εκτεταμένο δίκτυο αγροτικών δρόμων.   Σε έναν Δήμο με αυτά τα χαρακτηριστικά αναμφισβήτητα η αγροτική οδοποιία είναι το βασικό ζήτημαπου απασχολεί τους κατοίκους κυρίως των χωριών του. Υποχρέωση της εκάστοτε δημοτικής αρχής είναι με προγραμματισμό και σε απόλυτη και αγαστή συνεργασία με τους προέδρους των Κοινοτήτων να σχεδιάζει παρεμβάσεις που θα επιλύουν ριζικά τα προβλήματα, ιεραρχώντας τις ανάγκες, βάζοντας προτεραιότητες, αξιοποιώντας και το τελευταίο σπυρί από τα αδρανή υλικά με τρόπο ώστε να πιάνει τόπο.

Η εικόνα των αγροτικών δρόμων του Δήμου μας σήμερα είναι άθλια, δυσκολεύει την καθημερινότητα των δημοτών και σε πολλές περιπτώσεις η κατάστασή τους είναι τόσο άσχημη που δεν τους επιτρέπει την ελεύθερη πρόσβαση στις περιουσίες τους. Τα πέντε χρόνια της θητείας της απερχόμενης δημοτικής αρχής δεν έγινε τίποτα το ουσιαστικό για την αντιμετώπιση του προβλήματος της αγροτικής οδοποιίας παρότι ο Δήμος μας προμηθεύτηκε με απευθείας αναθέσεις αδρανή υλικά αξίας 300.000,00 €, παρότι δεν υπήρξε ούτε μια μέρα που το φορτηγό του Δήμου να μην μετέφερε αδρανή υλικά και παρότι σε ορεινές Κοινότητες υπάρχει η δυνατότητα να βρεθεί υλικό όπως η μπελενίτσα κατάλληλο για τη διάστρωση σε αγροτικούς δρόμους, το πρόβλημα της αγροτικής οδοποιίας αντί να βρίσκεται σε ύφεση βρίσκεται σε έξαρση.

Η αρνητική αυτή εξέλιξη συνέβη διότι η διαχείριση στον ευαίσθητο τομέα της αγροτικής οδοποιίας υπήρξε φαύλη, πρόχειρη, αποσπασματική, ανοργάνωτη και ρουσφετολογική σε εγκληματικό βαθμό. Τι να θυμηθεί κανείς για το βίο και την πολιτεία των αρμοδίων, τόσο του δημάρχου όσο και του αντιδημάρχου πάνω στο ζήτημα αυτό; Τους σωρούς από αδρανή υλικά σε όλη την επικράτεια του Δήμου, όπου όποιος προλάβαινε έπαιρνε υλικά; Την κατά παραγγελία τύπου delivery χαλίκια στις αυλές και τα μαντριά των ημετέρων; Τη συνεχή και αδιάλειπτη υπόσχεση του δημάρχου ότι θα έρθει η ΜΟΜMΑ για την αντιμετώπιση των προβλημάτων αγροτικής οδοποιίας στις νότιες Κοινότητες του Λαρισού και της Ωλενίας; Την ακατάσχετη υποσχεσιολογία για διόρθωση των λαθών και αλλαγή πολιτικής πάνω στο ζήτημα αυτό;

Στρατηγικές επιλογές και δεσμεύσεις

Για εμάς αποτελεί μονόδρομο και συνειδητή πολιτική επιλογή η αλλαγή του τρόπου με τον οποίο αντιμετωπίζονται τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με την αγροτική οδοποιία με στόχο τη λειτουργία του Δήμου και στον τομέα αυτό προς όφελος του δημότη, τη συνεχή βελτίωση του δικτύου αγροτικών δρόμων και την αξιοποίηση κάθε οικονομικού πόρου για έργα βελτίωσης στην αγροτική οδοποιία.

Βασική μας προτεραιότητα και δέσμευση είναι η συντήρηση του δικτύου των αγροτικών δρόμων σε άμεση συνεργασία με τους προέδρους και τα συμβούλια των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα, ιεραρχώντας ανάγκες και επιλύοντας τα προβλήματα με ριζικό και αποτελεσματικό τρόπο.

Άμεσα με την εκλογή μας θα γίνει η δημοπράτηση των δύο ενταγμένων έργων αγροτικής οδοποιίας ύψους 1.055.000,00 € σε πρόγραμμα του ΕΣΠΑ από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας που χρονίζει από πέρυσι τον Μάιο στα συρτάρια του Δήμου και αφορά στην ασφαλτόστρωση αγροτικών δρόμων μήκους 8 και πλέον χιλιομέτρων στα όρια των Τοπικών Κοινοτήτων Λακκόπετρας, Λιμνοχωρίου, Σαγαιΐκων και Μετοχίου.

Πολιτικές αντιμετώπισης του προβλήματος

Οι ενέργειες για την οργάνωση και λειτουργία του Δήμου στον τομέα της αγροτικής οδοποιίας είναι οι παρακάτω :

  • Θα κληθούν τα συμβούλια των Τοπικών Κοινοτήτων να ιεραρχήσουν τις ανάγκες των χωριών τους βάζοντας προτεραιότητες.
  • Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος με τις υπηρεσίες του και με δεδομένες τις προτεραιότητες των Κοινοτήτων θα εκπονεί πρόγραμμα παρεμβάσεων για ριζική αντιμετώπιση του προβλήματος που κάθε φορά θα αναλαμβάνει να επιλύει.
  • Οι παρεμβάσεις θα έχουν ουσιαστικό χαρακτήρα και θα περιλαμβάνουν την επισκευή του δρόμου, τη διάστρωση των αδρανών υλικών, τη διάνοιξη των αποστραγγιστικών αυλακών ( γράνες ) στις πλευρές του δρόμου, την τοποθέτηση γεφυριών όπου απαιτείται για την πρόσβαση των δημοτών στις περιουσίες τους και κάθε άλλη παρέμβαση αναγκαία ανά περίπτωση για την εύρυθμη λειτουργία του δρόμου.
  • Αδρανή υλικά δεν θα σωριάζονται, δεν θα χρησιμοποιούνται για την εξυπηρέτηση ημετέρων, δεν θα σπαταλούνται και θα αξιοποιούνται πάντα για όφελος των πολλών.
  • Εκπόνηση μελετών για τη διάνοιξη, διαμόρφωση και επισκευή αγροτικών δρόμων για άντληση πόρων από πηγές όπως το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ, το ΕΣΠΑ και άλλα, ώστε οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι να μπορούν να προσεγγίζουν άνετα τις περιουσίες και τις ιδιοκτησίες τους.
Previous Post

Ο Σπύρος Μυλωνάς καλωσορίζει την Ελένη Σταθοπούλου

Next Post

Snapchat ex-employee claims company faked growth stats to boost value

Next Post

Snapchat ex-employee claims company faked growth stats to boost value

Αναζητηση

No Result
View All Result




Πρόσφατα άρθρα

  • Πολίτικο ραβανί με μαστίχα
  • Πάτρα: Σοκαριστικό περιστατικό – Έδωσε στον ανήλικο γιο του όπλο, πυροβολούσε στο μπαλκόνι και το ανέβασε βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης!
  • Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας υποστηρικτής στο 7ο Διεθνές Τουρνουά Ποδοσφαίρου Άμμου «Σπύρος Αβράμης»
  • Διασωληνωμένος 12χρονος μετά από τροχαίο με πατίνι στον Ασπρόπυργο
  • Δυτική Ελλάδα: Βρέθηκε νεκρός με καραμπίνα δίπλα του-Κινητοποίηση της Αστυνομίας
  • Μητσοτάκης στην ΚΟ της ΝΔ: Πρακτικές θεάτρου από το ΠΑΣΟΚ – Δεν θα αφήσουμε τη Βουλή να γίνει ένα διαρκές δικαστήριο και να υποταχτούμε σε αυτόκλητους δικαστές
  • Σχολικοί αγώνες κλασσικού αθλητισμού την Παρασκευή 8 Μαΐου στο Δημοτικό Στάδιο Κ. Αχαΐας
  • Που συνόδευσε ο Έντι Ράμα τον Γρηγόρη Δημητριάδη
  • Κάτω Αχαΐα: Ανέγερση μνημείου για τον Μήτσο Ρεμπούτσικα που εκτελέστηκε την Πρωτομαγιά του ’44 στην Καισαριανή
  • Πάτρα: Ένας αγώνας μπάσκετ μεταξύ φίλων παραλίγο να καταλήξει σε τραγωδία
Dytikanea.gr  - Δίκτυο Ενημέρωσης Δυτικής Αχαϊας

© 2020 Κατασκευή ιστοσελίδας - DSDC.gr

Πληροφορίες

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία

Follow Us

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ

© 2020 Κατασκευή ιστοσελίδας - DSDC.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In