• Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021
  • Σύνδεση
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
No Result
View All Result
Dytikanea.gr  - Δίκτυο Ενημέρωσης Δυτικής Αχαϊας
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
No Result
View All Result
Dytikanea.gr  - Δίκτυο Ενημέρωσης Δυτικής Αχαϊας
No Result
View All Result

“Όλα στην ζωή κινούνται γύρω από αυτές…”

dytikanea Από dytikanea
8 Μαρτίου 2018
in ΑΠΟΨΕΙΣ - ΑΡΘΡΑ - ΣΧΟΛΙΑ
0
“Όλα στην ζωή κινούνται γύρω από αυτές…”
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΓΚΟΤΣΟΠΟΥΛΟΥ

Όλα στην ζωή κινούνται γύρω από αυτές, όλες οι μέρες και οι ώρες του χρόνου ανήκουν σε αυτές, ενώ χωρίς αυτές η ζωή μας θα ήταν ανιαρή, άγευστη και χωρίς ουσία. Ο λόγος γίνεται για τις γυναίκες, για την πηγή και το άλας της ζωής. Η γυναίκα αποτελούσε και αποτελεί το κέντρο του κόσμου και για τον λόγο αυτό έχουμε επιλέξει μία ημέρα του χρόνου να την τιμούμε και να την γιορτάζουμε.

Έτσι σήμερα 8 Μαρτίου είναι η μέρα που γιορτάζουν οι γυναίκες, γιορτάζει η μάνα, η κόρη, η σύζυγος, η γιαγιά, η αδερφή, η συνάδελφος, η αγαπημένη, η ερωμένη, η φίλη και η σύντροφος. Η γυναίκα του σπιτιού, της διπλανής πόρτας, του χωριού, της πόλης, της Ελλάδας, της Ευρώπης, του Κόσμου. Η γυναίκα της καριέρας, η επιστήμονας, η εργαζόμενη μάνα και νοικοκυρά, η άνεργη μητέρα, η ανύπαντρη μητέρα, η νοικοκυρά, η αγωνίστρια της ζωής.

Είναι η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας και όπως κάθε χρόνο αυτή τη μέρα, την τιμάμε ως ένδειξη μνήμης των αγώνων του γυναικείου κινήματος που ξεκίνησαν το Μάρτιο του 1857 από εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη, ζητώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας και στην ουσία συνέβαλαν στην μετέπειτα ανάδειξη του γυναικείου κινήματος και της ισότητας των δύο φύλων.

Η Διακήρυξη του Πεκίνου, για τα δικαιώματα των γυναικών αναφέρει «η ενδυνάμωση των γυναικών και η πλήρης συμμετοχή τους, επί ίσοις όροις, σε όλους τους τομείς της κοινωνίας, μεταξύ των οποίων και η συμμετοχή τους στη διαδικασία λήψης αποφάσεων και η πρόσβαση τους στην εξουσία, είναι θεμελιώδεις για την επίτευξη της ισότητας, της ανάπτυξης και της ειρήνης».

Στην Ελλάδα οι γυναίκες έχουν αποδείξει ότι ξέρουν να αγωνίζονται, να παλεύουν, να διεκδικούν και να πετυχαίνουν αλλά ταυτόχρονα και να διασκεδάζουν, να ερωτεύονται και να ζούν. Η Ελληνική κοινωνία είναι πλέον μια κοινωνία ισότητας των δύο φύλων, μια κοινωνία που η γυναίκα έσπασε την «παράδοση» που την ήθελε «υπό» του άνδρα, μια κοινωνία που σέβεται και αναγνωρίζει την γυναίκα ώς ισότιμο μέλος της.

«Υπάρχει κάτι πιο όμορφο, πιο σύνθετο, πιο ερωτεύσιμο, πιο ποθητό, πιο απαραίτητο και πιο αναγκαίο στην ζωή μας από την γυναίκα;» αναρωτιόμαστε και στις 8 Μαρτίου την γιορτάζουμε και την τιμούμε με ξεχωριστό τρόπο για τους λόγους αυτούς.

Για όλα αυτά ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ και ΚΑΛΑ σε όλες τις γυναίκες, μαζί με τις ευχές για μεγαλύτερες κατακτήσεις στο πεδίο της ισότητας, για περισσότερη πίστη και αφοσίωση στην οικογένεια και τις παραδόσεις μας.

Τι πιο όμορφο, λοιπόν, από το να γιορτάσουμε αυτή τη μέρα μαζί με τη σύζυγο μας, την κόρη μας, την μητέρα μας, την αδερφή μας, τις φίλες μας και γενικότερα με γυναίκες που μας εμπνέουν και αποτελούν σημαντικά – κεφάλαια στη ζωή μας, όντας χαρούμενες και πιο λαμπερές από ποτέ.

Τέλος σε όλες τις γυναικείες συντροφιές που απόψε θα γιορτάσουν αυτή την ξεχωριστή ημέρα ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ και ΦΡΟΝΙΜΑ !!!

Ετικέτες: ΓΚΟΤΣΟΠΟΥΛΟΣγυναίκεςΔΥΤΙΚΑ ΝΕΑΗΜΕΡΑνεα δυτικης αχαιας
Προηγούμενο άρθρο

Στο στάδιο της Κάτω Αχαΐας ο τελικός του Κυπέλλου Ερασιτεχνών

Επόμενο άρθρο

Οι ”παλιές” Οριολίτισες! Όλα περνούσαν από τα χέρια τους και την καρδιά τους … ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Επόμενο άρθρο
Οι ”παλιές” Οριολίτισες! Όλα περνούσαν από τα χέρια τους και την καρδιά τους … ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Οι ''παλιές'' Οριολίτισες! Όλα περνούσαν από τα χέρια τους και την καρδιά τους ... ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Αναζητηση

No Result
View All Result




Πρόσφατα άρθρα

  • Δυτική Αχαΐα: Τεστ για κορονοϊό στους δημοτικούς υπαλλήλους – Τί έδειξαν τα αποτελέσματα
  • Πατρινό Καρναβάλι 2021 κόντρα στον κορονοϊό – “Το πλήρωμα … του χρόνου”, το φετινό θέμα – Όλα όσα θα δούμε στην Τελετή Έναρξης – ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ
  • Προς δημοπράτηση η β’ φάση της ανάπλασης στην Κάτω Αχαΐα – Ποιες εργασίες περιλαμβάνει
  • Κάτω Αχαΐα: Μέτρα για τη λαϊκή αγορά το Σάββατο 23 Ιανουαρίου – Επιστρέφουν οι πωλητές βιομηχανικών προϊόντων
  • Παρέμβαση του Φίλιππα Λιάκου για την καταστροφή των καλλιεργειών από τον πάγο
  • Κάτω Αχαΐα: Τρεις συλλήψεις αλλοδαπών
  • Δυτική Αχαΐα: Τους τσάκωσαν να “ξαφρίζουν” αποθήκη εταιρείας στη ΒΙΠΕ
  • Δυτική Ελλάδα: Πήγε να πουλήσει ζώα και του “σήκωσαν” 13.000 ευρώ!
  • Κρούσματα στο “Άγιος Ανδρέας”: Πολύωρη σύσκεψη στο νοσοκομείο υπό τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη: “Σε δύο ημέρες θα έχουμε σταματήσει τη διασπορά”
  • Δυτική Αχαΐα – Φυλακές Αγίου Στεφάνου: Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, για τη μεταφορά του Παλαιοκώστα στο ΠΠΝΠ
Dytikanea.gr  - Δίκτυο Ενημέρωσης Δυτικής Αχαϊας

© 2020 Κατασκευή ιστοσελίδας - DSDC.gr

Πληροφορίες

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία

Follow Us

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ

© 2020 Κατασκευή ιστοσελίδας - DSDC.gr

Σύνδεση συντακτών

Σύνδεση στο λογαριασμό σας

Υπενθύμιση κωδικού;

Create New Account!

Fill the forms below to register

All fields are required. Σύνδεση

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Σύνδεση