• Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
Τετάρτη, 6 Μαΐου, 2026
  • Login
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
No Result
View All Result
Δυτικά Νέα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
No Result
View All Result
Dytikanea.gr  - Δίκτυο Ενημέρωσης Δυτικής Αχαϊας
No Result
View All Result

Στον Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης Γιώργο Αγγελόπουλο ο Ηρακλής Ρούπας

dytikanea by dytikanea
12 Απριλίου 2016
in ΚΟΙΝΩΝΙΑ
0
Στον Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης Γιώργο Αγγελόπουλο ο Ηρακλής Ρούπας
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

ΡΟΥΠΑΣ ΚΑΤΣΙΜε τον Αντιπεριφερειάρχη έγινε  συζήτηση στην βάση μίας ειλικρινούς ενημέρωσης και ανταλλαγής απόψεων για θέματα ανάπτυξης του Νομού.

Η συνάντηση είχε ως σημείο αναφοράς της συζήτησης την πρόταση της Περιφέρειας για ίδρυση και λειτουργία αγροτοδιατροφικής σύμπραξης στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.

Μία ενδιαφέρουσα πρόταση που όμως απαιτεί κατανόηση από όλους και κυρίως ειλικρινή διάθεση ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ.

Συζητήσαμε και άλλα θέματα καθώς και την συμβολή της λειτουργίας των λιμένων στην ανάπτυξης του Νομού. Στα πλαίσια αυτά έθεσα το θέμα της χρηματοδότησης του Εμπορικού λιμένα της Πάτρας καθώς και την προοπτική επέκτασης του λιμένα Αιγίου.

Ο ρόλος διαμόρφωσης ενός νέου παραγωγικού μοντέλου για την χώρα –μία έννοια που έχει γίνει της μόδας τα τελευταία χρόνια χωρίς ουσία όμως- απαιτεί συνεργασίες και ανταλλαγή απόψεων από την βάση επίβλεψης της αναπτυξιακής διαδικασίας.

Κάθε Περιφέρεια έχει τις δικές της ιδιαιτερότητες. Βασική αιτία που μέχρι σήμερα δεν ήταν δυνατόν να εκπονηθεί και να υλοποιηθεί αποτελεσματικά ένα εξειδικευμένο πλάνο ανάπτυξης.

Επιπρόσθετα εξέθεσα στον Αντιπεριφερειάρχη εναλλακτικές προτάσεις που εχω επεξεργασθεί χρηματοδότησης και ανάδειξης της κοινωνικής επιχειρηματικότητα,ς καθώς και ειδικού σκοπού αναπτυξιακά ομόλογα όπως διαδημοτικά ή ακόμα και διαπεριφερειακά.

Για να γίνει αυτό θα πρέπει στην βάση κεντρικού σχεδιασμού να αναδειχθούν τα θετικά σημεία κάθε περιφέρειας και τότε να ακολουθήσει η στόχευση των αναπτυξιακών προγραμμάτων.

Αυτός είναι και από τους βασικούς λόγους που τα ΕΣΠΑ δεν είχαν και δεν έχουν την δυνατότητα να προσφέρουν κάτι περισσότερο από βραχυπρόθεσμη αναπτυξιακή ενίσχυση.

Για τους αναπτυξιακούς νόμους βέβαια ούτε λόγος να γίνεται καθώς παρά τις εξαγγελίες του κου Σταθάκη ακόμα αναμένουμε την παράταση του προηγούμενου χωρίς βέβαια να γνωρίζουμε πότε θα «εμφανισθεί» ο νέος.

Εν τω μεταξύ χάνονται επενδύσεις και κατά συνέπεια εν δυνάμει θέσεις εργασίας που τόσο έχει ανάγκη ο Νομός μας.Η διάθεση υπάρχει και σίγουρα η δυνατότητα σχεδιασμού, εφόσον ξεφύγουμε από το πεδίο προτάσεων επί χάρτου και κάποιων οικονομικών μελετών.

Η κατανομή σε ομάδες εργασίες (task forces) με συντονιστές και με κάθετη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων είναι δυνατόν να αναδείξει την πραγματική προοπτική του σχεδίου καθώς και την πιθανότητα επιτυχίας.

Για να μην μείνει ως άλλο ένα σχέδιο επί χ άρτου.  Για να πετύχει όμως η νέα πρόταση της Περιφέρειας απαιτείται άμεση ενεργοποίηση .

Αν πετύχει δε το εγχείρημα θα ήταν δυνατόν να απεγκλωβίσει κονδύλια και σχεδιαστική βάση για άλλα προγράμματα καινοτόμου ανάπτυξης και γρήγορης δημιουργίας θέσεων εργασίας.

Tags: ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣΑχαίαΓΙΩΡΓΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣΗρακλής Ρούπας
Previous Post

Πασχαλινό παζάρι από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κάτω Αχαΐας

Next Post

Δείτε πότε θα καταβληθεί το δώρο Πάσχα 2016

Next Post
Δείτε πότε θα καταβληθεί το δώρο Πάσχα 2016

Δείτε πότε θα καταβληθεί το δώρο Πάσχα 2016

Αναζητηση

No Result
View All Result




Πρόσφατα άρθρα

  • Δυτική Αχαΐα: Η επιχορήγηση στους Πολιτιστικούς Συλλόγους και τα Σωματεία στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου – Δείτε και τα 21 θέματα
  • Επανέρχεται η διέλευση των υπεραστικών λεωφορείων μέσα από την Κάτω Αχαΐα – Δεκτό το αίτημα του δημάρχου από τη διοίκηση του ΚΤΕΛ
  • Πέθανε ο αθλητικογράφος Σταύρος Τσώχος σε ηλικία 89 ετών
  • Alissos FC: Αυτή είναι η νέα ομάδα ποδοσφαίρου που “ένωσε” δύο χωριά!
  • Δυτική Ελλάδα: Το αστυνομικό δελτίο της ημέρας
  • ΔΕΥΑΔ: Διακοπή υδροδότησης στη Δ.Κ. Κάτω Αχαΐας λόγω εργασιών
  • Θλίψη στην Κάτω Αχαΐα: “Έσβησε” στα 52 του χρόνια ο Γεώργιος Σωτ. Παπαδόπουλος – Σήμερα η κηδεία στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής (Παναγίτσα) 
  • Δυτική Αχαΐα: Συλλυπητήρια του Δήμου για τον αδόκητο χαμό του Θόδωρου Λαμπρόπουλου
  • Θρήνος στη Δυτική Αχαΐα: Σήμερα η κηδεία του 37χρονου πατέρα τριών παιδιών που “έσβησε” αιφνίδια ενώ δούλευε
  • Μία ακόμη γεώτρηση παραδόθηκε στη Δ.Κ. Ελαιοχωρίου – Αλεξόπουλος: “Συνεχίζουμε με συνέπεια και σχέδιο” -ΒΙΝΤΕΟ, ΦΩΤΟ
Dytikanea.gr  - Δίκτυο Ενημέρωσης Δυτικής Αχαϊας

© 2020 Κατασκευή ιστοσελίδας - DSDC.gr

Πληροφορίες

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία

Follow Us

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ

© 2020 Κατασκευή ιστοσελίδας - DSDC.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In