Η Χορωδία του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κάτω Αχαΐας με διευθυντή τον μουσικό Σπύρο Πέττα, θα λάβει μέρος στην 8η Διεθνή Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών Καρδίτσας! Πρόκειται για το μοναδικό δημοτικό σχολείο από το νομό, που λαμβάνει μέρος σε μια τόσο σημαντική εκδήλωση.
Οι μαθητές θα παρουσιάσουν το έργο τους αύριο Πέμπτη στην αίθουσα εκδηλώσεων του Thessalikon Grand Hotel. Σήμερα το πρωί, αναχώρησε από την Κάτω Αχαΐα για Καρδίτσα, η αποστολή με τους μαθητές, τους γονείς και τον Διευθυντή του Σχολείου Στέφανο Στεφανόπουλο.

«Το σχολείο μας συμμετέχει για πρώτη φορά στην 8η Διεθνή συνάντηση σχολικών χορωδιών που πραγματοποιείται στην Καρδίτσα στις 7 Απριλίου 2016.Είναι ένα σημαντικό γεγονός για το σχολείο μας, αλλά και για την περιοχή μας. Μετά από πολύμηνη κι εντατική προσπάθεια των μαθητών, η χορωδία μας ,υπό την επίβλεψη του αξιόλογου μουσικού μας Πέττα Σπυρίδωνα, κατάφεραν να ετοιμάσουν ένα ρεπερτόριο που περιλαμβάνει διεθνή και παραδοσιακά κομμάτια.
Ήταν ένα δύσκολο εγχείρημα ιδιαίτερα λόγω της οικονομικής κατάστασης που βιώνουμε όλοι μας, αλλά παρ’ όλα αυτά με τη βοήθεια διάφορων φορέων, των οικογενειών των μαθητών και των εκπαιδευτικών του σχολείου μας, καταφέραμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ευελπιστούμε σε μια αξιόλογη εμφάνιση και γιατί όχι και σε ένα καλό αποτέλεσμα», δηλώνει στη ΓΝΩΜΗ, ο διευθυντής του 1ου Δημοτικού Σχολείου Στέφανος Στεφανόπουλος.
Το μεγάλο μουσικό γεγονός θα παρουσιάσει ο Αλέξης Κωστάλας.
Επίσης θα παραυρεθούν κορυφαίες προσωπικότητες όπως ο Alexander Kuyumdziev καθηγητής και Μαέστρος από τη Σόφια, στο South-Western University Neophit of Rila, ο Ακαδημαϊκός Θεόδωρος Αντωνίου, διάσημος Συνθέτης και Μαέστρος, ομότιμος καθηγητής σύνθεσης του Πανεπιστημίου της Βοστώνης (ΗΠΑ), Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών, η Πρόεδρος του Τμήματος Μουσικών σπουδών του Πανεπιστημίου του Nis(Σερβία) Suzana Kostic, ο Συνθέτης Γιάννης Δροσίτης, ο Ιταλός Μαέστρος Leonardo Quadrini, καθηγητής στην έδρα της διεύθυνσης του Κρατικού Ωδείου της Νάπολης κα.
Στη Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών Καρδίτσας θα λάβουν μέρος σχολικές Χορωδίες από Αθήνα, Άνοιξη Αττικής, Βέροια, Δροσιά Αττικής, Ρόδο, Μέγαρα, Κατερίνη, Νέα Μουδανιά, Κέρκυρα, Γαλατά Τροιζηνίας, Καλαμαριά, Σιάτιστα, Αγρίνιο, Ναύπακτο, Νέα Καλλικράτεια Χαλκιδικής, Λάρισα, Τρίκαλα, Χαλκίδα, Καρδίτσα, Σοφάδες, Βόλο, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Κρυονέρι Αττικής, Αφίδνες Αττικής, Ιωάννινα, Βέροια, Σκιάθος, Βόλος, Πόρος, Παλαιόκαστρο Θεσσαλονίκης, Ηράκλειο Κρήτης, Κάτω Αχαΐα, Μουζάκι, Χανιά Κρήτης, Βραχάτι Κορίνθου κλπ συμμετέχουν στην 8η Διεθνή Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών.