• Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
Τετάρτη, 22 Ιουλίου, 2026
  • Login
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
No Result
View All Result
Δυτικά Νέα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
No Result
View All Result
Dytikanea.gr  - Δίκτυο Ενημέρωσης Δυτικής Αχαϊας
No Result
View All Result

Σπίρτζης: Η καθυστέρηση του αυτοκινητόδρομου Πατρών-Πύργου προέκυψε και από το αίτημα της νότιας χάραξης

dytikanea by dytikanea
9 Φεβρουαρίου 2018
in ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ
0
Σπίρτζης: Η καθυστέρηση του αυτοκινητόδρομου Πατρών-Πύργου προέκυψε και από το αίτημα της νότιας χάραξης
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Την διαβεβαίωση ότι θα γίνει ο αυτοκινητόδρομος Πατρών-Πύργου έδωσε στη Βουλή ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης και διευκρίνισε οι διαδικασίες έγκρισής του από την ΕΕ βρίσκεται στο τελικό στάδιο.

Όπως είπε ο κ. Σπίρτζης απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή της ΔΗΣΥ Γιάννη Κουτσούκου η έκθεση της ομάδας JASPERS της ΕΕ -που έχει την αρμοδιότητα για την χρηματοδότη του έργου – είναι θετικότατη. Εγκρίνει και αξιολογεί πολυκριτηριακά το κόστος-όφελος του αυτοκινητόδρομου.

Όπως είπε ο κ. Σπίρτζης από όλη αυτήν την περιπέτεια στην οποία οι προηγούμενες κυβερνήσεις έβαλαν τη χώρα, αποκόπτοντας την Πατρών -Πύργου από το σύνολο της Ολυμπίας Οδού, η αίτηση χρηματοδότησης έφυγε από το υπουργείο Οικονομίας στις 12 Δεκεμβρίου και περιμένουμε την απάντηση της ΕΕ.

Προσπαθούμε να έχουμε την απάντηση νωρίτερα. Αν δεν απαντήσουν, σύμφωνα με τις διαδικασίες που έχει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μέχρι τις 12 Μαρτίου, θεωρείται εγκεκριμένη.

Αν δεν έχουν απαντήσει –που είναι το χειρότερο σενάριο- μέχρι τις 12 Μαρτίου με θετική εισήγηση των Τεχνικών Συμβούλων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αμέσως μετά οι Υπηρεσίες θα κληθούν να καλέσουν τους αναδόχους να φέρουν τις εγγυητικές, να πάνε οι συμβάσεις στο Ελεγκτικό Συνέδριο και μετά οι ημερομηνίες είναι από τον νόμο. Αν δεν μπορεί κάποια εταιρεία να φέρει τις εγγυητικές, πας στη δεύτερη είπε ο κ Σπίρτζης. Αν δεν μπορεί η δεύτερη, πας στην τρίτη. Τα ξέρετε αυτά, φαντάζομαι.

Σύμφωνα με τον υπουργό ένας πρόσθετος λόγος που υπήρχε καθυστέρηση ήταν ότι αρκετοί οικισμοί στον Νομό Αχαΐας ήθελαν μια εναλλακτική όδευση, και εξετάστηκε.

Η εναλλακτική όδευση, εκτός από την πολύ μεγάλη χρονική καθυστέρηση, είχε και πολύ μεγάλη οικονομική επιβάρυνση. Άρα, πάλι δεν έβγαινε το έργο. Η μία συμβατική λύση, η υπάρχουσα δηλαδή, αυτή που έχει επιλεγεί, είναι στα 90 εκατομμύρια ευρώ. Η άλλη χάραξη που ζητούσαν οι κάτοικοι είναι στα 170 εκατομμύρια ευρώ.

Όπως είπε ο κ. Σπίρτζης «αν η σημερινή κυβέρνηση συνέχιζε τον διαγωνισμό με τις εταιρείες της 7ης τάξης τότε εκτός του ότι θα έπαιρνε το έργο, μια τέτοια εταιρία οι εκπτώσεις θα είναι πολύ χαμηλότερες.

Δηλαδή, στην Ολυμπία Οδό ήταν 0%! Όπου γίνεται διαγωνισμός μεγάλων έργων, επειδή είναι περιορισμένος ο ανταγωνισμός, δεν έχεις εκπτώσεις της τάξης του 50%. Όταν πας, λοιπόν, να κάνεις αξιολόγηση βιωσιμότητας και έχεις 10% έκπτωση ή 20% έκπτωση, θα παίρναμε ποτέ έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή; διερωτήθηκε. Ποτέ!» τόνισε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tags: ΔΥΤΙΚΑ ΝΕΑνεα δυτικης αχαιαςΠατρών ΠύργουΣπίρτζη: Η καθυστέρηση του αυτοκινητόδρομου Πατρών-Πύργου προέκυψε και από το αίτημα της νότιας χάραξης !ΣΠΙΡΤΖΗΣ
Previous Post

Βγήκαν “Μπούλες” και στην Αχαγιά! ΦΩΤΟ

Next Post

Το “τσίκνισε” ο Σύλλογος Μύρτου! ΦΩΤΟ

Next Post
Το “τσίκνισε” ο Σύλλογος Μύρτου! ΦΩΤΟ

Το "τσίκνισε" ο Σύλλογος Μύρτου! ΦΩΤΟ

Αναζητηση

No Result
View All Result




Πρόσφατα άρθρα

  • Δυτική Αχαΐα: Σήμερα το τελευταίο “αντίο” στην Παναγιώτα Αγγ. Χαλιώτη (συζύγου Αγγέλου Μαγκαφά)
  • Μία “άλλη” Αχαγιά: Το έργο που διασώθηκε, επανεκκινήθηκε και ολοκληρώνεται αλλάζει την ταυτότητα της πόλης! ΦΩΤΟ
  • Δυτική Αχαΐα – ΠΡΟΣΟΧΗ: Αυξημένος κίνδυνος πυρκαγιάς – Ενημερωθείτε για τυχόν κατάσταση έκτακτης ανάγκης
  • ΚΑΥΣΩΝΑΣ: Ανοιχτές οι κλιματιζόμενες αίθουσες του Δήμου Δυτικής Αχαΐας και στις τέσσερις Δημοτικές Ενότητες
  • Σε κατάσταση συναγερμού σήμερα η χώρα: Εξαιρετικά υψηλός ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς – Στο “πορτοκαλί” η Δυτική Ελλάδα
  • Πέθανε η σπουδαία Μαίρη Λίντα σε ηλικία 90 ετών
  • Πάτρα: Έφυγε από τη ζωή η Βασιλική Ασημακοπούλου, μητέρα της δημοσιογράφου Ελένης
  • 3η Λευκή Νύχτα Λεχαινών: Μεγάλη συναυλία με Βαρδή και Δείξιμο! Αγορές και διασκέδαση γεμάτα “φως”
  • Πωλείται διαμέρισμα στην Πάτρα
  • Νεκρός στο γραφείο του ο γνωστός ποινικολόγος Σταύρος Γεωργίου – Ενδείξεις για έγκλημα
Dytikanea.gr  - Δίκτυο Ενημέρωσης Δυτικής Αχαϊας

© 2020 Κατασκευή ιστοσελίδας - DSDC.gr

Πληροφορίες

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία

Follow Us

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ

© 2020 Κατασκευή ιστοσελίδας - DSDC.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In