
Σύμφωνα με τον κ. Νικολάου, ο δήμος Δυτικής Αχαΐας έχει πολλές δυνατότητες ανάπτυξης, καθώς διαθέτει το φυσικό ιχθυοτροφείο του Πατραϊκού κόλπου, έναν από τους πιο εύφορους κάμπους της Ελλάδας, μια μεγάλη Βιομηχανική Περιοχή και μεγάλο δυναμικό στην καλλιέργεια εμπορεύσιμων αγροτικών προϊόντων.
Έθεσε όμως το θέμα του νερού, τονίζοντας
ότι είναι η πιο επιβεβλημένη επένδυση για την περιοχή και κάλεσε τον περιφερειάρχη δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα να βάλει την σφραγίδα του στην υλοποίηση ενός έργου που θα αλλάξει την μορφή και το μέλλον της περιοχής.

Όπως εξήγησε ο κ. Νικολάου η επέκταση του φράγματος του Πηνειού δεν αποτελεί νέα πρόταση. Ήδη υπάρχει στον αρχικό σχεδιασμό. Παράλληλα, τόνισε ότι η ανεπάρκεια υδατικών πόρων έχει τεράστιο κόστος καθώς οι γεωτρήσεις φθάνουν τα 300 μέτρα με τον κάμπο να στερεύει!
«Τόσοι υπουργοί διεκδίκησαν και πάλεψαν. Το έργο θεωρείται ζωτικής σημασίας για την περιοχή μας. Η ολοκλήρωση θα πρέπει να γίνει εδώ και τώρα», κατέληξε ο κ. Νικολάου.

Τόνισε επίσης ότι η Δυτική Αχαΐα έχει τέσσερα δυνατά χαρτιά: ισχυρό πρωτογενή τομέα, μια μοναδική βιομηχανική περιοχή, το αεροδρόμιο του Αράξου που συνδέεται με σοβαρές τουριστικές μονάδες και ένα σπάνιο οικοσύστημα, αυτό της Στροφυλιάς.
«Εάν καταφέρουμε αυτά τα τέσσερα δυνατά αναπτυξιακά χαρτιά να τους δώσουμε ώθηση, θα απαντήσουμε στο μέλλον», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Εξήγησε επίσης ότι στον αγροτικό τομέα, θα πρέπει να υπάρξει μια ολοκληρωμένη πολιτική στο κομμάτι των υποδομών και της άρδευσης. Σημείωσε ακόμη τον σχεδιασμό που επιδιώκει η Περιφέρεια στις υποδομές, κυρίως στην Πατρών – Πύργου, επισημαίνοντας ότι πρέπει να αποτελέσει αναπτυξιακή οδική αρτηρία. Δεσμεύτηκε επίσης για την ένταξη του Προαστιακού της Κάτω Αχαΐας μέσω ΕΣΠΑ και τόνισε «Είμαστε έτοιμοι, όταν ξεκινήσουν οι προσκλήσεις για το ΕΣΠΑ, να ενταχθεί ο προαστιακός σιδηρόδρομος που θα απευθύνεται στην τοπική κοινωνία».
Στην ομιλία του, ο γεωλόγος Ξενοφώντας Σταυρόπουλος τόνισε ότι το σύνολο των υδατικών αναγκών της δυτικής Αχαΐας, καλύπτεται από τα υπόγεια ύδατα. Και ανέφερε ότι σύμφωνα με μελέτη του 2001, στην περιοχή λειτουργούν 3000 γεωτρήσεις. Ανέφερε επίσης ότι η Δυτική Αχαϊα, είναι η μοναδική περιοχή στην περιφέρεια που βρίσκεται “στο κόκκινο” από την σκοπιά των διαθέσιμων υδάτων.