• Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
Τρίτη, 14 Απριλίου, 2026
  • Login
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
No Result
View All Result
Δυτικά Νέα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
No Result
View All Result
Dytikanea.gr  - Δίκτυο Ενημέρωσης Δυτικής Αχαϊας
No Result
View All Result

Νέα επιστολή Πελετίδη, Νικολάου, Καρπή, για το Φράγμα Πείρου – Παραπείρου – “Επιτακτική ανάγκη να ληφθούν αποφάσεις”

dytikanea by dytikanea
16 Μαρτίου 2017
in ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ
0
Νέα επιστολή Πελετίδη, Νικολάου, Καρπή, για το Φράγμα Πείρου – Παραπείρου – “Επιτακτική ανάγκη να ληφθούν αποφάσεις”
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Οι Δήμαρχοι, Πατρέων Κώστας Πελετίδης, Δυτικής Αχαΐας, Χρήστος Νικολάου, και Ερυμάνθου, Θάνος Καρπής, καθώς και οι πρόεδροι των ΔΕΥΑ, Πάτρας Ανδρέας Παπανικήτας και Δυτικής Αχαΐας Σπυρίδων Τραχάνης, με κοινή τους επιστολή προς τον Υπουργό Μεταφορών και Υποδομών, Χρήστο Σπίρτζη, ζητούν άμεσα απαντήσεις για το ζήτημα του φράγματος Πείρου – Παραπείρου.

Η επιστολή έχει ως εξής:

«Κύριε Υπουργέ,

    Στην επίσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο σας στις 19-7-2016, αντιπροσωπεία φορέων της περιοχής μας αποτελούμενη από τους Δημάρχους Πατρέων, Δυτικής Αχαΐας και Ερυμάνθου  και τους Προέδρους των ΔΕΥΑ Πάτρας, και Δυτικής Αχαΐας,  συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα  του Υπουργείου κ. Δέδε στην οποία συζητήθηκε διεξοδικά η δημιουργία φορέα διαχείρισης του φράγματος Πείρου-Παραπείρου.

Αναπτύχθηκε εμπεριστατωμένα η κοινή θέση των παραπάνω φορέων ότι η δημιουργία  διαδημοτικού φορέα διαχείρισης ο οποίος θα λειτουργεί στα πλαίσια της ανταποδοτικότητας  για τη διαχείριση, τη συντήρηση και την κατασκευή νέων δικτύων ύδρευσης και άρδευσης  θα έχει ως αποτέλεσμα  την υπερβολική αύξηση της τιμής του νερού για τα λαϊκά στρώματα της πόλης και τους αγρότες της περιοχής οι οποίοι ήδη πλήττονται από τις πολιτικές των Κυβερνήσεων.

Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και πρέπει να εξασφαλίζεται σε επάρκεια, φθηνό και υγιεινό για όλους.

Η διαχείριση του φράγματος  Πείρου-Παραπείρου πρέπει να γίνεται από Εθνικό Δημόσιο Οργανισμό Υδάτινων Πόρων θα χρηματοδοτείται από τον Κρατικό Προϋπολογισμό, θα προβαίνει σε προσλήψεις, θα υλοποιεί τα απαιτούμενα έργα και θα κάνει παρεμβάσεις  για την ορθολογική διαχείριση των υδάτινων πόρων.

Η δέσμευση του κ. Δέδε ήταν ότι θα σας ενημερώσει για τις παραπάνω θέσεις και τα επιχειρήματα των φορέων και ότι σύντομα  θα υπάρξει συνάντηση με την παρουσία σας  στην οποία η κυβέρνηση να καταθέσει τις προτάσεις της προς συζήτηση.

Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για τις προθέσεις και τις προτάσεις της Κυβέρνησης  ακόμα και μετά από ανάλογη επιστολή  του Δημάρχου Δυτικής Αχαΐας  κ. Νικολάου για επίσπευση  της αναμενόμενης σύσκεψης.

Θεωρούμε ότι η πρακτική αυτή δρομολογεί ενέργειες που είναι σε βάρος των κατοίκων της περιοχής με δυσμενείς συνέπειες για αυτούς

    Είναι επιτακτική ανάγκη να παρθούν αποφάσεις για ένα έργο ζωτικής σημασίας και προς όφελος των κατοίκων της περιοχής  και να αξιοποιηθούν τα εκατομμύρια ευρώ που έχουν προέλθει  από τις φορολογίες των πολιτών».

 

Tags: DYTIKANEA ΚΑΤΩ ΑΧΑΪΑΑΧΑΙΑ ΝΕΑΔΕΔΕΣΔήμοιΔυτική ΑχαΐαΕΠΙΣΤΟΛΗΕρύμανθοςΠάτραΠΑΤΡΑ ΝΕΑΣΠΙΤΡΖΗΣΥπουργείοΦΡΑΓΜΑΦΡΑΓΜΑ ΠΕΙΡΟΥ ΠΑΡΑΠΕΙΡΟΥ
Previous Post

Αλυκές: Το “ευχαριστώ” του Δ. Β. στους ανθρώπους που τον βοήθησαν – “Τουλάχιστον ξέρω ότι στον αγώνα αυτό δεν ήμουν μόνος…”

Next Post

Γομοστό: Δημοτική αρχή και Σύλλογος έδωσαν τα “χέρια” για την πλατεία – Άμεσα ξεκινούν οι εργασίες – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Next Post
Γομοστό: Δημοτική αρχή και Σύλλογος έδωσαν τα “χέρια” για την πλατεία – Άμεσα ξεκινούν οι εργασίες – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Γομοστό: Δημοτική αρχή και Σύλλογος έδωσαν τα "χέρια" για την πλατεία - Άμεσα ξεκινούν οι εργασίες - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Αναζητηση

No Result
View All Result




Πρόσφατα άρθρα

  • Θλίψη στο Πέττα Αχαΐας: “Έσβησε” ο Γεώργιος Παν. Αβράμης σε ηλικία 57 ετών
  • Καλό Πάσχα με υγεία και ευτυχία σε όλες και όλους-Πολλές ευχές από το dytikanea
  • Χριστός Ανέστη – Χρόνια πολλά!
  • Δυτ. Ελλάδα: Κατασχέθηκαν περισσότερα από 5 κιλά εκρηκτικών υλών 523 κροτίδες και ηλεκτρονική ζυγαριά
  • Κατσικάκι με πατάτες φούρνου
  • Μητσοτάκης μετά το μπλόκο στα social media: Το επόμενο κεφάλαιο θα είναι το gaming και ο διαδικτυακός τζόγος, οι γονείς είναι απελπισμένοι
  • Συνελήφθησαν τρεις νεαροί για μπαράζ διαρρήξεων σε 23 οχήματα
  • Νεκτάριος Φαρμάκης: Ας κρατήσουμε ζωντανό το μήνυμα της ελπίδας
  • Σύλλογος Άρλας: Στόλισαν τον Επιτάφιο
  • “Εκεί που βρίσκεται αλάκερος ο Θεός” – Καλή Ανάσταση
Dytikanea.gr  - Δίκτυο Ενημέρωσης Δυτικής Αχαϊας

© 2020 Κατασκευή ιστοσελίδας - DSDC.gr

Πληροφορίες

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία

Follow Us

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ

© 2020 Κατασκευή ιστοσελίδας - DSDC.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In