Νέα επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα αλλά και του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου εξαπέλυσε η Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, αρχίζοντας την συνάντησή της με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη.
Είναι θεσμική υποχρέωσή μου να σε συναντήσω για να σε ενημερώσω για τη νέα ανεξάρτητη κοινοβουλευτική ομάδα και την προοπτική άμεσης σύνθεσης αντιμνημονιακού μετώπου, είπε ο κ. Λαφαζάνης στην κ. Κωνσταντοπούλου, επαναλαμβάνοντας πως οι κυβερνήσεις και οι μνημονιακές δυνάμεις έχουν κάνει κουρελόχαρτο και τον Κανονισμό της Βουλής και το Σύνταγμα.
«Έχει ιδιαίτερη σημασία σε τόσο κρίσιμες συνθήκες να υπογραμμίζεται η δημοκρατική υποχρέωση το θεσμικό καθήκον όλων να θωρακίσουμε το Σύνταγμα και το πολίτευμα απέναντι στα μνημόνια που αποδεδειγμένα πολεμούν τη συνταγματική λειτουργία και νομιμότητα», απάντησε η Πρόεδρος.
«Δυστυχώς είναι από τις οχληρές παραμέτρους της δρομολογηθείσας διαδικασίας διερευνητικών εντολών που ξεκίνησε με μια κυβέρνηση που επέλεξε να παραιτηθεί στα μουλωχτά μη ενημερώνοντας τη βουλή και την πρόεδρό της και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας επίσης να παρασιωπά την εκκίνηση αυτής της διαδικασίας από τη βουλή», υπογράμμισε, τονίζοντας πως είναι «ιδιαιτέρως οχληρό πως χθες αποκαλύφθηκε πως για όλη τη διαδικασία είχαν έγκαιρη και πλήρη ενημέρωση οι εκβιαστές και δανειστές αλλά δεν ενημερώθηκε η βουλή».