• Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου, 2021
  • Σύνδεση
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
No Result
View All Result
Dytikanea.gr  - Δίκτυο Ενημέρωσης Δυτικής Αχαϊας
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
No Result
View All Result
Dytikanea.gr  - Δίκτυο Ενημέρωσης Δυτικής Αχαϊας
No Result
View All Result

Η συνταγή της ημέρας: Brownies με βάση μαρέγκας

dytika Από dytika
22 Ιανουαρίου 2021
in ΓΕΥΣΕΙΣ
0
Η συνταγή της ημέρας: Brownies με βάση μαρέγκας
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter
Η συνταγή της ημέρας: Brownies με βάση μαρέγκας

Η συνταγή της ημέρας: Brownies με βάση μαρέγκας


22/01/2021 – 13:50

Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα brownies σε βάση από αφράτη μαρέγκα.

Συστατικά

  • 4 αβγά, μέτρια, χωρισμένα τα ασπράδια από τους κρόκους + 1 αυγό, ολόκληρο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 220 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.γ. κορν φλάουρ
  • 1/2 κ.γ. ξίδι, από λευκό κρασί
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 200 γρ. κουβερτούρα
  • 150 γρ. βούτυρο, ανάλατο
  • 100 γρ. αμύγδαλο, σε σκόνη

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τη βάση μαρέγκας

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 130ο C στον αέρα.
  • Απλώνουμε σε ένα ταψί 32×25 εκ. μια λαδόκολλα.
  • Βάζουμε τα ασπράδια και το αλάτι στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε με το σύρμα στη δυνατή ταχύτητα για 3-4 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν.
  • Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ στο μέτριο.
  • Προσθέτουμε σε δόσεις τα 180 γρ. από τη ζάχαρη, ρίχνοντας περίπου 1 κ.σ. τη φορά.
  • Όταν προσθέσουμε και τα 180 γρ., ανεβάζουμε το μίξερ στη δυνατή ταχύτητα και χτυπάμε για 5-6 λεπτά ακόμα.
  • Προσθέτουμε το κορν φλάουρ, το ξίδι, το εκχύλισμα βανίλιας, και συνεχίζουμε να χτυπάμε για 1 λεπτό ακόμα.
  • Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ, με μια σπάτουλα μεταφέρουμε το μείγμα στο ταψί, και το απλώνουμε ομοιόμορφα.
  • Ψήνουμε για 45 λεπτά.
  • Περίπου 10 λεπτά πριν ολοκληρωθεί το ψήσιμο, ετοιμάζουμε τη γέμιση.

Για τη γέμιση

  • Βάζουμε την κουβερτούρα και το βούτυρο σε ένα μπολ πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει, προσέχοντας το νερό να μην ακουμπάει το μπολ, και αφήνουμε τα υλικά να λιώσουν ανακατεύοντας με μια κουτάλα. 
  • Σε ένα μπολ, με ένα σύρμα χειρός, χτυπάμε τους κρόκους και το αυγό με τα υπόλοιπα 40 γρ. ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν για 2-3 λεπτά .
  • Προσθέτουμε σιγά σιγά το μείγμα της λιωμένης σοκολάτας στο μείγμα των κρόκων, και χτυπάμε ελαφρά με το σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Προσθέτουμε το αμύγδαλο σε σκόνη και ανακατεύουμε όλα τα υλικά.
  • Αφαιρούμε τη μαρέγκα από τον φούρνο και αυξάνουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 140ο C στον αέρα.
  • Απλώνουμε το σοκολατένιο μείγμα πάνω στη μαρέγκα αφήνοντας 2-3 εκ. κενό περιμετρικά, και μεταφέρουμε στον φούρνο.
  • Ψήνουμε για 15 λεπτά.
  • Αφαιρούμε από τον φούρνο, αφήνουμε το brownie να κρυώσει καλά πριν το κόψουμε σε κομμάτια, και σερβίρουμε.
Ετικέτες
συνταγή
Η συνταγή της ημέρας
brownies
μαρέγκα
Προηγούμενο άρθρο

«Έχει παίξει στον ΠΑΟΚ, ακούστηκε για Ολυμπιακό, πιο ζεστή η ΑΕΚ»! (ΦΩΤΟ)

Επόμενο άρθρο

Τόνια Σωτηροπούλου: Δέχθηκα παρενόχληση στη δουλειά

Επόμενο άρθρο
Τόνια Σωτηροπούλου: Δέχθηκα παρενόχληση στη δουλειά

Τόνια Σωτηροπούλου: Δέχθηκα παρενόχληση στη δουλειά

Αναζητηση

No Result
View All Result




Πρόσφατα άρθρα

  • Τέλη κυκλοφορίας: Παρατείνεται η προθεσμία για την πληρωμή τους
  • Επιδόματα ανεργίας: Παράταση δύο μηνών για όσα έληξαν ή λήγουν το πρώτο δίμηνο του 2021
  • Παράταση για τα τέλη κυκλοφορίας
  • Απιδωνίτες – Οργιολίτες: Από την έχθρα στο “σπάσιμο” του πάγου, στους γάμους και τις “σεμπριές”
  • Από ένα χάνι πήρε το όνομά του το χωριό Λάππα… Για τα υπόλοιπα χωριά γνωρίζετε;
  • Σημαντικός “κρίκος” στην αλυσίδα προσφοράς η “Πάλεια” – ΦΩΤΟ
  • Δυτική Αχαΐα: Τί έκαναν τα συνεργεία του δήμου το τελευταίο τριήμερο;
  • Αχαΐα: “Εφυγε” από τη ζωή ο Μάκης Σπυρόπουλος – ΦΩΤΟ
  • Κάτω Αχαΐα: Θετικά τα νέα για τις πρώην αποθήκες ΑΣΟ
  • Κορονοϊός – Σπύρος Μυλωνάς: “Τα πράγματα τελευταία δεν εξελίσσονται ομαλά”
Dytikanea.gr  - Δίκτυο Ενημέρωσης Δυτικής Αχαϊας

© 2020 Κατασκευή ιστοσελίδας - DSDC.gr

Πληροφορίες

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία

Follow Us

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ

© 2020 Κατασκευή ιστοσελίδας - DSDC.gr

Σύνδεση συντακτών

Σύνδεση στο λογαριασμό σας

Υπενθύμιση κωδικού;

Create New Account!

Fill the forms below to register

All fields are required. Σύνδεση

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Σύνδεση