14/04/2021 – 23:54
Δοκιμάστε την καλύτερη συνταγή για σπαγγέτι με τρίχρωμα λαχανικά ζουλιέν, που θα απογειώσουν το γεύμα σας. Ο Πέτρος Συρίγος σας προειδοποιεί… θα εκπλαγείτε!
Υλικά
½ πακέτο σπαγγέτι με φρέσκο πολτό καρότου Melissa
1 μεγάλη πιπεριά Φλωρίνης κομμένη Julien & 1 μικρή κόκκινη καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
1 μεγάλη κίτρινη πιπεριά κομμένη Julien
3 φρέσκα κρεμμυδάκια (το λευκό μέρος μόνο) κομμένο Julien
2 μέτρια καρότα κομμένα Julien
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 ποτηράκι λευκό κρασί
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό
300 γραμμ. μανούρι σε κυβάκια
Αλάτι & πιπέρι
Διαδικασία
Βράζετε τα σπαγγέτι για 4 λεπτά και τα απλώνετε όπως είναι ζεστά σε ένα ταψί. Tα πασπαλίζετε με λίγο ηλιέλαιο για να μην στεγνώσουν και τα αφήνετε στη άκρη σκεπασμένα με μια υγρή, αλλά καλά στημένη πετσέτα.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε όλα τα λαχανικά για 3 λεπτά. Προσθέτετε το σκόρδο και την καυτερή πιπεριά και σοτάρετε για άλλο ένα λεπτό. Σβήνετε με το λευκό κρασί. Βάζετε μισή κούπα ζεστό νερό από τα σπαγγέτι που βράσατε.
Όταν τα λαχανικά έχουν μαλακώσει, προσθέτετε τα πορτοκαλί σπαγγέτι (με καρότο) και τον μισό μαϊντανό. Τέλος βγάζετε από τη φωτιά το τηγάνι και ρίχνετε μέσα το κομμένο μανούρι και ανακατεύετε καλά. Σερβίρετε με λίγο μαϊντανό και λίγη καυτερή πιπεριά από πάνω.