• Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
Σάββατο, 20 Αυγούστου, 2022
  • Login
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
No Result
View All Result
Dytikanea.gr  - Δίκτυο Ενημέρωσης Δυτικής Αχαϊας
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
No Result
View All Result
Dytikanea.gr  - Δίκτυο Ενημέρωσης Δυτικής Αχαϊας
No Result
View All Result

Δυτική Αχαΐα: Στις φυλακές Αγίου Στεφάνου ο 55χρονος πτηνοτρόφος για τα βασανιστήρια στη Χαλανδρίτσα

dytikanea by dytikanea
17 Μαρτίου 2015
in ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ
0
Δυτική Αχαΐα: Στις φυλακές Αγίου Στεφάνου ο 55χρονος πτηνοτρόφος για τα βασανιστήρια στη Χαλανδρίτσα
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Τον δρόμο για τις φυλακές πήρε ο 55χρονος Πτηνοτρόφος από την Χαλανδρίτσα, καθώς μετά την μαραθώνια απολογία του (διήρκησε σχεδόν 12 ώρες), με σύμφωνη γνώμη Εισαγγελέα και Ανακριτή κρίθηκε προφυλακιστέος.

Ο ιδιοκτήτης της Πτηνοτροφικής Μονάδας αντιμετωπίζει  τις κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα της εμπορίας ανθρώπων και της παράβασης της νομοθεσίας περί πρόληψης και καταστολής της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και περί όπλων.

Ο 41χρονος Ρουμάνος επιστάτης αφέθηκε ελεύθερος με χρηματική εγγύηση 2.000 ευρώ και τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα.

Ο 55χρονος, επιμένει στην αθωότητα του και μάλιστα κατά την απολογία του που ξεκίνησε στις 9.30 το βράδυ της Δευτέρας για να ολοκληρωθεί μετά από περίπου μια ώρα, παρουσίασε έγγραφα που αποδεικνύουν (όπως ισχυρίζεται) πως οι αλλοδαποί εργάζονταν νόμιμα και πως σε καμία περίπτωση δεν ισχύουν τα όσα κατήγγειλαν.

Υπενθυμίζουμε πως το 2013 ο Πτηνοτρόφος είχε συλληφθεί και πάλι από καταγγελίες Ρουμάνων εργατών που έκαναν λόγο για κακή μεταχείριση και για εργασία χωρίς να τους αποδίδονται χρήματα, όμως τότε είχε αθωωθεί με βούλευμα.

Σε επικοινωνία του tempo24.gr , με τον Πατρινό Δικηγόρο Θεόδωρο Χρονόπουλο, συνήγορο υπεράσπισης του 55χρονου, δεν θα γίνει προσφυγή επί της αποφάσεως όπως ορίζει ο νόμος καθώς, το επόμενο δεκαήμερο θα κληθούν να καταθέσουν οι εννέα Ρουμάνοι εργάτες που προέβησαν στις καταγγελίες και δεν αποκλείεται όπως τόνισε «δεδομένου πως από τα μέχρι τώρα στοιχεία δεν μπορεί να σταθεί η υπόθεση στο ακροατήριο ο ίδιος ο Εισαγγελέας να ασκήσει αίτημα αποφυλάκισης του Πτηνοτρόφου”. 

Μετά την απόφαση οδηγήθηκε και πάλι στα κρατητήρια της Ασφάλειας Πατρών και σήμερα το πρωί αναμένεται να οδηγηθεί στις φυλακές του Αγίου Στεφάνου Πατρών. 

Να σημειωθεί πως και οι δύο συνελήφθησαν όπως είχε αποκαλύψει την περασμένη Τετάρρτη το tempo24.gr, έπειτα από καταγγελίες αλλοδαπών εργατών και βρίσκονται αντιμέτωποι με τις κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα της εμπορίας ανθρώπων και της παράβασης της νομοθεσίας περί πρόληψης και καταστολής της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και περί όπλων.

Την υπεράσπιση του 55χρονου, εκτός από τον Πατρινό Δικηγόρο Θεόδωρο Χρονόπουλο, έχει αναλάβει και ο γνωστός ποινικολόγος Σάκης Κεχαγιόγλου.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Συνελήφθησαν στην Αχαΐα, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, δύο  άτομα, ένας άνδρας ηλικίας 51 ετών και ένας υπήκοος Ρουμανίας ηλικίας 41 ετών, για εμπορία ανθρώπων. Αναζητείται για την ίδια υπόθεση, Ρουμάνος υπήκοος, συνεργός τους.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα της εμπορίας ανθρώπων και της παράβασης της νομοθεσίας περί πρόληψης και καταστολής της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και περί όπλων.

Ειδικότερα, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων, διερεύνησαν καταγγελία δύο 2 υπηκόων Ρουμανίας, οι οποίοι αιτούμενοι αρωγή και προστασία, κατήγγειλαν την εργασιακή τους εκμετάλλευση από ιδιοκτήτη επιχείρησης πτηνοτροφείου στην Αχαΐα.

Όπως εξακριβώθηκε, οι δύο καταγγέλλοντες στις αρχές του τρέχοντος έτους, στρατολογήθηκαν στη Ρουμανία, από τον αναζητούμενο υπήκοο Ρουμανίας, ο οποίος εκμεταλλευόμενος τη δεινή οικονομική τους κατάσταση και υποσχόμενος νόμιμη εργασία στη χώρα μας, με καλές συνθήκες και ικανοποιητικό μισθό, απέσπασε τη συναίνεση τους και τους έπεισε να ταξιδέψουν στη χώρα μας, για να εργαστούν στην επιχείρηση ιδιοκτησίας του 51χρονου ημεδαπού στην Αχαΐα (πτηνοτροφείο).

Κατά την άφιξή τους στην Πάτρα, τους παρέλαβαν οι δύο συλληφθέντες και τους εγκατέστησαν σε οίκημα, με άσχημες συνθήκες υγιεινής, ελλιπή σίτιση και παντελή έλλειψη θέρμανσης, ενώ τους εξανάγκαζαν να εργάζονται καθημερινά, από το πρωί έως το βράδυ, χωρίς ανάπαυση.

Οι συλληφθέντες επιτηρούσαν συνεχώς τους αλλοδαπούς εργάτες, τους οποίους κατακρατούσαν με τη χρήση ψυχολογικής και σωματικής βίας, χωρίς να τους καταβάλουν τις συμφωνηθείσες χρηματικές αμοιβές τους, προβαίνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο στην εργασιακή τους εκμετάλλευση. Επιπρόσθετα ο 51χρονος ημεδαπός έφερε αρκετές φορές κατά την επιτήρηση τους καραμπίνα ή πιστόλι, πυροβολώντας στον αέρα ή στο έδαφος κοντά στα πόδια τους για εκφοβισμό.

Από τη διερεύνηση της υπόθεσης εξακριβώθηκε ότι ο συλληφθείς ημεδαπός, ιδιοκτήτης της πτηνοτροφικής μονάδας, μαζί με τον συλληφθέντα αλλοδαπό, χρησιμοποιούσαν συστηματικά αλλοδαπούς εργάτες, τους οποίους στρατολογούσε στη Ρουμανία ο αναζητούμενος υπήκοος Ρουμανίας.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης στις πτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, το πρωί της 11-3-2015, συνελήφθησαν οι ανωτέρω δράστες, ενώ απελευθερώθηκαν άλλοι επτά (7) υπήκοοι Ρουμανίας, για τους οποίους προέκυψε ότι τυγχάνουν θύματα εμπορίας ανθρώπων με σκοπό την εργασιακή τους εκμετάλλευση.

Κατά τις πραγματοποιηθείσες έρευνες βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν :

Το χρηματικό ποσό του -1.595.115- ευρώ,
πολυτελές ΙΧΕ αυτοκίνητο,
πιστόλι με ενενήντα (90) φυσίγγια,
δύο (2) κυνηγετικά όπλα και σπρέι πιπεριού.

Σημειώνεται ότι, σε βάρος του ημεδαπού συλληφθέντα, είχε σχηματισθεί δικογραφία για παρόμοια αδικήματα το έτος 2013.

Στα ανωτέρω θύματα παρασχέθηκε αρωγή και προστασία, μέχρις ότου επαναπατριστούν ασφαλώς , σύμφωνα με επιθυμία τους και σε συνεργασία με την πρεσβεία της Ρουμανίας στη Χώρα μας.

Tags: ΑστυνομίαΑχαίαΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑΔυτική ΑχαΐαΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΠΤΗΝΟΤΡΟΦΟΣσύλληψηΦυλακές Αγίου ΣτεφάνουΦυλακήΧαλανδρίτσα
Previous Post

Δυτική Αχαΐα: Ο Δήμος καλεί τους πολίτες να καθαρίσουν τις παραλίες! Πρώτο ραντεβού των εθελοντών το Σάββατο στην Κάτω Αχαΐα

Next Post

Πολιτιστικός Σύλλογος Κάτω Μαζαρακίου: Νέα διοίκηση – Πρόεδρος ο Κωνσταντίνος Μιχαλόπουλος – Δείτε όλα τα ονόματα

Next Post
Πολιτιστικός Σύλλογος Κάτω Μαζαρακίου: Νέα διοίκηση – Πρόεδρος ο Κωνσταντίνος Μιχαλόπουλος – Δείτε όλα τα ονόματα

Πολιτιστικός Σύλλογος Κάτω Μαζαρακίου: Νέα διοίκηση - Πρόεδρος ο Κωνσταντίνος Μιχαλόπουλος - Δείτε όλα τα ονόματα

Αναζητηση

No Result
View All Result




Πρόσφατα άρθρα

  • Κορονοϊός: Πότε θα φανεί το «αποτύπωμα» του Δεκαπενταύγουστου – Πότε θα …επιτεθεί ο “Κένταυρος”
  • Χάρης Τσίτσικας: Τέτοιες πράξεις συναδέλφων πρέπει να τυγχάνουν της καθολικής αναγνώρισης
  • Δυτική Αχαΐα – Αγιος Στέφανος: Ο έλεγχος σε κελί δολοφόνου αποκάλυψε ναρκωτικά και όπλο!
  • Αχαΐα: Συναυλία του Νίκου Οικονομόπουλου στις 6 Σεπτεμβρίου
  • Το αστυνομικό δελτίο της ημέρας
  • Που θα γίνουν δωρεάν rapid test σε περιοχές της Αχαΐας
  • Που θα γίνουν δωρεάν rapid test σε περιοχές της Ηλείας
  • ΟΤΑΔ Δυτικής Αχαΐας – Συνεδρίαση ΔΣ: Δείτε τα θέματα
  • Μπονάνος: Αμεση ανταπόκριση για να ανοίξει η μπούκα στον ποταμό Πείρο – ΦΩΤΟ
  • Εισαγγελική παρέμβαση για τον θάνατο του 50χρονου που καταπλακώθηκε από δέντρο
Dytikanea.gr  - Δίκτυο Ενημέρωσης Δυτικής Αχαϊας

© 2020 Κατασκευή ιστοσελίδας - DSDC.gr

Πληροφορίες

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία

Follow Us

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ

© 2020 Κατασκευή ιστοσελίδας - DSDC.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In