• Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
Παρασκευή, 14 Νοεμβρίου, 2025
  • Login
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
No Result
View All Result
Δυτικά Νέα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
No Result
View All Result
Dytikanea.gr  - Δίκτυο Ενημέρωσης Δυτικής Αχαϊας
No Result
View All Result

Έκτακτο Περιφερειακό Συμβούλιο για την Πατρών – Πύργου – Νέο έγγραφο της Επιτροπής Αγώνα για “νότια χάραξη”

dytikanea by dytikanea
13 Μαρτίου 2015
in ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ
0
Έκτακτο Περιφερειακό Συμβούλιο για την Πατρών – Πύργου – Νέο έγγραφο της Επιτροπής Αγώνα για “νότια χάραξη”
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

PERIF SYMBOYLIOΈπειτα από πρόταση του Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα και η οποία εγκρίθηκε ομόφωνα από το Περιφερειακό Συμβούλιο, αποφασίστηκε το Σώμα να συνεδριάσει εκτάκτως το πρωί του ερχόμενου Σαββάτου 14 Μαρτίου 2015 στον Πύργο.

Θέμα της έκτακτης συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας θα είναι οι εξελίξεις στο θέμα της κατασκευής του αυτοκινητοδρόμου της Πατρών – Πύργου.

Η σύγκληση κρίθηκε επιβεβλημένη, τόσο για την διαφάλιση του έργου, όσο και στο αίτημα για αλλαγή χάραξης που επανέρχεται στο προσκήνιο.

Η επιτροπή αγώνα επιμένει για τη νότια χάραξη της Ολυμπίας Οδού. Με έγγραφό της προς τον υπουργό Μεταφορών και Δικτύων Γιώργο Σταθάκη και τον αναπληρωτή υπουργό Υποδομών και Δικτύων Χρήστο Σπίρτζη, τα μέλη της  επανήλθαν στο πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής δυτικά των Πατρέων, τη «νότια χάραξη» της Ολυμπίας Οδού.

Το έγγραφο κοινοποιήθηκε και στους βουλευτές του Νομού καθώς και στον περιφερειάρχη Δ. Ελλάδας Απ. Κατσιφάρα και στους δημάρχους Πατρέων Κ. Πελετίδη και Δυτικής Αχαΐας Χρ. Νικολάου, από τους οποίους ζητούν υποστήριξη του δίκαιου αιτήματος, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν.

Συγκεκριμένα το έγγραφο, αφού κάνει σύντομη αναφορά στο ιστορικό του έργου, γράφει:

«Επανερχόμαστε στο πάγιο αίτημα των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής δυτικά των Πατρέων, τη «νότια χάραξη» της Ολυμπίας Οδού. Με αυτή τη νέα χάραξη πρωτίστως αποφεύγονται οι κατοικημένες περιοχές και παραμένει το υπάρχον οδικό δίκτυο για την εξυπηρέτηση της πυκνοκατοικηµένης επαρχίας Πατρών και δευτερευόντως, ένας σύγχρονος κλειστός αυτοκινητόδρομος που κατασκευάζεται σήμερα, θα πρέπει να συνδέει κέντρα παραγωγής και άλλα διαμετακομιστικά κέντρα, µε στόχο τη συμβολή στην ευρύτερη ανάπτυξη της περιοχής και της χώρας γενικότερα. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να συνδέει το λιμάνι, τη Βιομηχανική Περιοχή, το αεροδρόμιο του Αράξου κ.λπ.
«ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ»
Η μελετηθείσα χάραξη καταστρέφει το παραλιακό κομμάτι τόσο του Δήμου Πατρέων, όσο και του Δήμου Δυτικής Αχαΐας οικιστικά, πολεοδομικά, περιβαλλοντικά, κοινωνικά, αλλά κυρίως οικονομικά, καθ’ ότι θα αποτελέσει “µπάρα” στην είσοδο της πόλης των Πατρών, µε την πρόβλεψη τοποθέτησης διοδίων στα Καμίνια. Ομοφώνως οι κάτοικοι και οι φορείς της περιοχής µε πρώτα τα δημοτικά συμβούλια τόσο της Πάτρας όσο και της Δυτικής Αχαΐας είναι κάθετα αντίθετοι στη συγκεκριμένη χάραξη και ζητούν τη νότια χάραξη της Ολυμπίας Οδού.
Αναφέρουμε την πρόταση ότι οι απαλλοτριώσεις που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί για την υπάρχουσα χάραξη στο τμήμα από Μιντιλόγλι μέχρι Κ. Αχαΐα, ενδείκνυνται να χρησιµοποιηθούν προς όφελος τον κατοίκων αυτών των περιοχών, αφού αυτή η δηµόσια γη θα περάσει στα τοπικά οικιστικά σύνολα, τα οποία θα µπορούν µε ευθύνη τους να δηµιουργήσουν πάρκα αναψυχής, χώρους υπαίθριων εκθέσεων, ποδηλατόδροµους, διαδρομές περιπάτων κ.λπ. Και έτσι να προκύψει ένα “γραµµικό” πράσινο πάρκο.
ΕΣΤΩ ΣΤΟ «ΠΑΡΑ 5»
Θα πρέπει έστω και στο παραπέντε να σταματήσει η δημοπράτηση του ως άνω έργου και να πραγματοποιηθεί άμεσα η δημοπρασία του έργου “Κάτω Αχαΐα – Πύργος”, καθότι έχουν εκτελεσθεί σε αυτό το τμήμα οι βασικές εργασίες υποδομής. Να μελετηθεί εκ νέου το τμήμα Μιντιλόγλι-Κάτω Αχαΐα σύμφωνα µε την προμελέτη του ΥΠΕΧΩΔΕ (αποκαλούμενη Σουφλιά ή Νότια Χάραξη) και στη συνέχεια να δημοπρατηθεί, αφού γίνουν οι σχετικά εύκολες και οικονομικές νέες απαλλοτριώσεις, καθ’ ότι πρόκειται για γεωργική γη».
 

Tags: ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑΝΟΤΙΑ ΧΑΡΑΞΗΠΑΤΡΩΝ - ΠΥΡΓΟΥΠεριφερειακό ΣυμβούλιοΠύργος
Previous Post

Δυτική Αχαΐα: “Ούτε κιλό από τα σκουπίδια του Πύργου” – Ψήφισμα και παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα στο δημοτικό συμβούλιο από τους Συλλόγους

Next Post

Δυτική Αχαΐα: Ο Πύργος ζητά τον ΧΥΤΑ «Φλόκα» για τα σκουπίδια του – Το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο – ΔΕΙΤΕ την ημερήσια διάταξη

Next Post
Δυτική Αχαΐα: Ο Πύργος ζητά τον ΧΥΤΑ «Φλόκα» για τα σκουπίδια του – Το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο – ΔΕΙΤΕ την ημερήσια διάταξη

Δυτική Αχαΐα: Ο Πύργος ζητά τον ΧΥΤΑ «Φλόκα» για τα σκουπίδια του – Το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο – ΔΕΙΤΕ την ημερήσια διάταξη

Αναζητηση

No Result
View All Result




Πρόσφατα άρθρα

  • Παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης του Δήμου Δυτικής Αχαΐας μετά την πυρκαγιά
  • Δυτική Αχαΐα: Πρόσκληση συμμετοχής στο Χριστουγεννιάτικο Βazaar
  • Μπισκότα μήλου με κανέλα
  • Ο δήμαρχος γυρίζει την πλάτη στο μέλλον
  • Πώς ο πολιτισμός μπορεί να γίνει δημιουργικό αντίβαρο και εργαλείο ανάπτυξης
  • Μητσοτάκης: «Νέος με καθαρό εισόδημα 980 ευρώ από τον Ιανουάριο θα δει αύξηση 91 ευρώ»
  • Επίθεση σε 15χρονο μαθητή από εξωσχολικούς μέσα σε σχολείο – Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο
  • Δυτική Αχαΐα: Θρήνος στο σπίτι του μικρού Ανδρέα – Με μπαλόνια στο μπαλκόνι ετοιμάζονται να τον αποχαιρετήσουν (ΒΙΝΤΕΟ)
  • Τι κάνει σήμερα ο Παύλος Χαϊκάλης; Η ζωή στην Ηλεία και το πάθος με την αστρολογία – BINTEO
  • Ανείπωτος πόνος στη Δυτ. Αχαΐα για το αγγελούδι που χάθηκε – Σήμερα το πρωί το στερνό αντίο στον μικρό Ανδρέα
Dytikanea.gr  - Δίκτυο Ενημέρωσης Δυτικής Αχαϊας

© 2020 Κατασκευή ιστοσελίδας - DSDC.gr

Πληροφορίες

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία

Follow Us

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ

© 2020 Κατασκευή ιστοσελίδας - DSDC.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In