Πάτρα: Αυτοί διοργανώνουν το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στην Πλατεία Γεωργίου

Αίτηση άδειας στο δήμο Πατρέων για τη διεξαγωγή συλλαλητηρίου ενάντια στη χρήση του όρου Μακεδονία από τα Σκόπια κατέθεσαν τη Δευτέρα εκπροσωποι οργανώσεων που δηλώνουν υπεύθυνοι για τη διοργάνωσή του στην Πάτρα στις 2 το μεσημέρι της 4ης Μαρτίου 2018 επί της πλατείας Γεωργίου. Την ανακοίνωση που είναι γραμμένη με πολυτονικό σύστημα υπογράφει ο γιατρός Γεώργιος Αθανασόπουλος και ο Ιωάννης Παναγιωτακόπουλος.

Στην ανακοίνωσή αναφέρεται αναλυτικά:

“Εν μέσω προσπαθειών αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης με το πολλοστό σκάνδαλο διαφθοράς της πολιτικώς γηρασμένης κομματικής αριστοκρατίας της Μακεδονίας σε ξένη κυβέρνηση, απλοί, δημοκρατικοί, ακομμάτιστοι και μη ακραίοι πολίτες κατέθεσαν στις 12/2 επισήμως αίτηση αδείας στον Δήμο Πατρέων για τη διεξαγωγή του μεγαλειώδους – ως αναμένεται – Συλλαλητηρίου κατά της χρήσεως του όρου “Μακεδονία”, απο τους γείτονες, σε οποιαδήποτε γλώσσα ή μορφη, καθώς και παραγώγων του, που θα διοργανωθεί την Κυριακή 4η Μαρτίου τρέχοντος και ώρα 14.00 στην κεντρική πλατεία Βασ. Γεωργίου Α’, από τον κοσμό των ίδιων ομάδων που διοργάνωσαν τα ιστορικά Συλλαλητήρια της 21η Ιανουαρίου και 4ης Φεβρουαρίου τρέχοντος, σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα.
Το εν λόγω Συλλαλητήριο συν-διοργανώνουν αρχικώς οι:

Επιτροπή Ενημερώσεως επί Εθνικών Θεμάτων (ιδρυθείσα εκ του πρώτου Προέδρου της Δημοκρατίας μεταπολιτευτικώς, κ.ου Μ.Δ. Στασινόπουλου),

Παμμακεδονική Ένωση Μακεδονικού Αγώνος Ελλάδας – Αυστραλίας,

Παμμακεδονική Ένωση Θεσσαλονίκης,

Παμμεκδονική Ένωση ΗΠΑ,

Παμμακεδονική Ένωση Μελβούρνης και Βικτωρίας,

“Australian Instityte of Macedonian Studies” όπως αυτές εκπροσωπούνται στην Ελλάδα, και οι δεκάδες πρωτοβάθμιες οργανώσεις και φορείς που οι ως άνω περιλαμβάνουν.

Δηλώνουμε δε κατηγορηματικώς, οτι καμμία άλλη επιτροπή, φορέας ή σωματείο δεν μας εκπροσωπεί και σύντομα θα ορισθεί Υπεύθυνος Τύπου προς ενημέρωση των ΜΜΕ.