Εγκρίθηκαν τα έργα βελτίωσης του οδικού άξονα Κάτω Αχαΐας – Αράξου – Ποια τα οφέλη για τη δυτική Αχαΐα

Ένας από τους σημαντικότερους οδικούς άξονες που θα βελτιώσει την πρόσβαση στο αεροδρόμιο του Αράξου, στο παραλιακό μέτωπο της Δυτικής Αχαΐας καθώς και στους οικισμούς της Δημοτικής Ενότητας Δύμης,  Μόβρης  και Λαρίσου παίρνει σάρκα και οστά. Η χρηματοδότηση του έργου, εγκρίθηκε χθες – όπως γράψαμε – στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου δυτικής Ελλάδας. 

«Καταρχάς θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη για την πολλαπλή βοήθεια, στήριξη και συμπαράστασή του προς την Δυτική Αχαΐα. Είναι  διαρκώς δίπλα μας και αποτελεί πολύτιμο σύμμαχό μας πάντα και  ιδιαίτερα στις δύσκολες καταστάσεις» αναφέρει ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Χρήστος Νικολάου και συνεχίζει:

«Η βελτίωση του οδικού άξονα ήταν ένα αίτημα πολλών χρόνων καθώς αποτελεί την σημαντικότερη οδική αρτηρία της Δυτικής Αχαΐας. Συνδέει την Ν.Ε.Ο. με το αεροδρόμιο του Αράξου και διασχίζει σχεδόν όλο το παραλιακό μέτωπο.  Το όφελος  για τη Δυτική Αχαΐα θα είναι τεράστιο καθώς ενισχύεται ως  τουριστικός  προορισμός και βελτιώνεται η καθημερινή κίνηση των συνδημοτών μας. Με την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων, στις οποίες προβλέπονται πεζοδρομήσεις σε αρκετά σημεία και φωτισμό, ένα δίκαιο αίτημα των ξενοδόχων, θα δίνεται η δυνατότητα στους τουρίστες να επισκέπτονται με ασφάλεια τόσο το μοναδικό αλιευτικό καταφύγιο των Αλυκών όσο και την έδρα του Δήμου».