Το απόλυτο Red Velvet Cake για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου!!!

Συστατικά

Για το cake

  • 225 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 450 γρ. ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. σόδα
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 250 γρ. γιαούρτι
  • 1 κ.γ. σιρόπι βανίλιας
  • 1 κ.σ. ξίδι
  • 1 κ.γ. κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής πάστα

Για το frosting τυριού

  • 250 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 500 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.γ. βανίλια σιρόπι
  • 400 γρ. τυρί κρέμα

Για την βουτυρόκρεμα

  • 200 γρ.βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κ.γ. κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής πάστα
Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τη ζύμη

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 140°C στον αέρα. (Όχι περισσότερο γιατί θα χαθεί το κόκκινο χρώμα).
  • Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το σύρμα, το βούτυρο και τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν, για 5 περίπου λεπτά.
  • Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη σόδα, το αλάτι, τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και τα ρίχνουμε στο μίξερ.
  • Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε το γιαούρτι και προσθέτουμε τη βανίλια,το ξίδι και το χρώμα ζαχαροπλαστικής. Τα ανακατεύουμε και τα ρίχνουμε στο μίξερ με τα άλλα υλικά.
  • Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μίξερ για 1-2 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Παίρνουμε ένα ταψί 30 x 40, στρώνουμε λαδόκολλα και το βουτυρώνουμε.
  • Ρίχνουμε μέσα στο ταψί το μείγμα μας, το απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια και ψήνουμε στον φούρνο για 45 λεπτά.

Για το frosting

  • Κόβουμε το βούτυρο σε μικρά κομμάτια και το βάζουμε στον κάδο του μίξερ με την άχνη ζάχαρη, τη βανίλια και τα χτυπάμε με το φτερό για 3-4 λεπτά.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε το τυρί κρέμα και χτυπάμε για επιπλέον 2-3 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
  • Όταν διαλυθεί όλο το βούτυρο και ασπρίσει η κρέμα τότε την αφαιρούμε από το μίξερ και την βάζουμε στο ψυγείο για να παραμείνει σφιχτή.

Για τη βουτυρόκρεμα

  • Κόβουμε το βούτυρο σε μικρά κομμάτια και το βάζουμε στον κάδο του μίξερ με την ζάχαρη άχνη και το εκχύλισμα βανίλιας.
  • Χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα με το φτερό  μέχρι να αφρατέψει το μείγμα μας.
  • Όταν είναι έτοιμο το μοιράζω σε δύο μικρά μπολ.
  • Βάζω κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής στο ένα μπολ και ανακατεύω με ένα κουτάλι μέχρι να έχω ένα κόκκινο μείγμα.

Για τη σύνθεση

  • Κόβουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα σε τρία ίσια κομμάτια και τα τοποθετούμε στον πάτο μιας πιατέλας σχηματίζοντας ένα τρίγωνο.
  • Παίρνουμε ένα πιάτο και το βάζουμε στη άκρη πάνω στο παντεσπάνι (ιδανικά το πιάτο φτάνει μέχρι τη μέση, περίπου 18 εκ).
  • Κόβουμε το παντεσπανι γύρω από το πιάτο έτσι ώστε να φτιάξουμε ένα στρογγυλό παντεσπάνι.
  • Κάνουμε την ίδια διαδικασία και για το δεύτερο παντεσπάνι.
  • Το τρίτο παντεσπάνι γίνεται από δύο μισά κομμάτια όπου θα τα ενώσουμε για να κάνουμε ένα στρογγυλό.
  • Στο τέλος θα έχουμε τρία στρογγυλά παντεσπάνια. (Τα κομμάτια που θα περισσέψουν δεν τα πετάμε)
  • Στρώνουμε το ένα παντεσπάνι στην πιατέλα μας, ρίχνουμε λίγο από το frosting και απλώνουμε με μία σπάτουλα σε όλη την επιφάνεια.
  • Βάζουμε από πάνω το δεύτερο παντεσπάνι και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία.
  • Βάζουμε και το τρίτο παντεσπάνι και απλώνουμε σε όλη την τούρτα τo υπόλοιπο frosting.
  • Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο για 4-5 ώρες, για να κρυώσει και να »σφίξει».
  • Όταν η τόυρτα μας έχει παγώσει παίρνουμε την άσπρη βουτυρόκρεμα με ένα κουτάλι και τη βάζουμε σε τρία σημεία στη βάση της.
  • Στη συνέχεια παίρνουμε με ένα κουτάλι την κόκκινη βουτυρόκρεμα και τη βάζουμε σε τρία σημεία, πιο ψηλά από τα άσπρα.
  • Με μία σπάτουλα απλώνουμε τη βουτυρόκρεμα σε όλη την τούρτα μας.
  • Πασπαλίζουμε με τα κομμάτια από το παντεσπάνι που είχαν περισσέψει.

ΠΗΓΗ

Μοίρασε το...
  • 1
    Share