Κάτω Αχαΐα: Νέο κτίριο για το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο – Σύντομα η μελέτη στα χέρια του δήμου

Ξεκινούν οι διαδικασίες σύστασης του φακέλου για τη διεκδίκηση κονδυλίου, σχετικά με την κατασκευή κτιρίου, στο οποίο θα στεγαστούν το Ειδικό Δημοτικό – Νηπιαγωγείο Κάτω Αχαΐας, καθώς επίσης και το 3ο Νηπιαγωγείο. 

Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Παιδείας και πρόεδρο του ΟΤΑΔ Ξενοφώντα Μπαχρά, μετά από πίεση και συνεργασία του με τις «Κτιριακές Υποδομές ΑΕ» του υπουργείου Υποδομών (πρώην Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων), η μελέτη του νέου σχολείου, βάσει όλων των σύγχρονων προδιαγραφών, θα εκπονηθεί εξ ολοκλήρου, από την κρατική υπηρεσία και μάλιστα εντελώς δωρεάν. Έτσι, σύντομα, ο δήμος θα την έχει στα χέρια του, ώριμη, προκειμένου να μπορέσει να προχωρήσει σε άντληση χρηματοδότησης και εκτέλεση του έργου.

Το νέο κτίριο θα κατασκευαστεί σε έκταση 2,5 στρεμμάτων έναντι του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κάτω Αχαΐας, το οποίο ανήκει στον δήμο το οποίο μέχρι σήμερα παρέμενε αναξιοποίητο. Μέχρι σήμερα να υπενθυμίσουμε ότι το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο στεγάζεται στο κτίριο του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κάτω Αχαΐας. Το νέο κτίριο, σύμφωνα με τον κ. Μπαχρά, θα είναι για 50 παιδιά που σημαίνει ότι θα έχουν τη δυνατότητα πλέον, περισσότερες οικογένειες να απευθύνονται στο Ειδικό σχολείο.

Το κόστος φυσικά αναμένεται υπέρογκο, ξεπερνώντας το 1 εκ. ευρώ, ωστόσο η δημοτική αρχή έχει ξεκινήσει παράλληλα, με τη σύσταση του φακέλου, επαφές με την Περιφέρεια και την κεντρική διοίκηση του υπουργείου, αγώνα δρόμου για την εξασφάλιση του κονδυλίου.

Ο αντιδήμαρχος Παιδείας Ξενοφώντας Μπαχράς