«Καλούμε τους δημότες να ρυθμίσουν τις οφειλές τους στη ΔΕΥΑΔ» – Αναφέρει η ΑΚΙΔΑ επισημαίνοντας έναν προβληματισμό

Συνηγορεί με την ανακοίνωση της ΔΕΥΑΔ ο επικεφαλής της ΑΚΙΔΑ Π. Κουνάβης σε ότι αφορά το κάλεσμα των πολιτών για ρύθμιση των οφειλών, εκφράζοντας όμως έναν προβληματισμό σε ότι αφορά την προκαταβολή. Συγκεκριμένα ο κ. Κουνάβης αναφέρει: 

«Μετά από πολύ καιρό η διοίκηση της ΔΕΥΑ επιτέλους,κατάλαβε το αυτονόητο και αυτό που ζητούσαμε από καιρό:Πως πρέπει να προχωρήσει σε διακανονισμό των οφειλών των καταναλωτών.

Σε ανακοίνωσή της μεταξύ των άλλων αναφέρει:
» Η Δ.Ε.Υ.Α. Δυμαίων δίνει την δυνατότητα ρύθμισης σε δόσεις πάσης φύσεως οφειλών προκαταβάλλοντας το 10% και ελάχιστη δόση 20 ευρώ. Στην ευνοϊκή ρύθμιση δύνανται να ενταχθούν και οφειλέτες των οποίων οι οφειλές ευρίσκονται ήδη σε διακανονισμό.»

Εμείς καλούμε τους δημότες να προχωρήσουν σε ρύθμιση των οφειλών τους και παράλληλα υπάρχει η εξής διαπίστωση:

Γιατί αυτή η εμμονή με την προκαταβολή του 10% τη στιγμή που ο διακανονισμός των 100 δόσεων σε άλλες ΔΕΥΑ δεν προβλέπει κάτι τέτοιο?
Αυτό έχει σημασία για οφειλές άνω των 200 euro όπου ο καταναλωτής θα πρέπει να καταβάλει μεγαλύτερο ποσό από 20 euro για την πρώτη δόση ως προκαταβολή και αυτή η δυνατότητα για πολλούς συνδημότες μας δεν υπάρχει»