Εγκρίθηκε η δανειακή σύμβαση δήμου – ΔΕΥΑΔ από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση – «Φρένο» στις διακοπές νερού

Εγκρίθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση της Περιφέρειας δυτικής Ελλάδας η σύμβαση μεταξύ του δήμου δυτικής Αχαΐας και της ΔΕΥΑ Δυμαίων. 
Η απόφαση φέρει την υπογραφή του συντονιστή της Περιφέρειας Νικόλαο Παπαθεοδώρου και αναφέρεται στη δανειακή σύμβαση, βάσει της οποίας ο δήμος εγγυάται τις οφειλές της ΔΕΥΑΔ προς τη ΔΕΗ. Την εν λόγω απόφαση ανέμενε εδώ και μέρες η διοίκηση της ΔΕΥΑΔ προκειμένου αφενός να σταματήσουν οι διακοπές ρεύματος στα αντλιοστάσια από τη ΔΕΗ, αφετέρου να προχωρήσει σε νέα οριστική συμφωνία με τη διοίκηση της ΔΕΗ για τη ρύθμιση των οφειλών.
Το βάρος πλέον πέφτει και στον εισπρακτικό μηχανισμό της ΔΕΥΑΔ. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, οι εισπράξεις έχουν αυξηθεί, όπως έχει μεγαλώσει και η λίστα δημοτών που προσέρχονται για ρύθμιση των παλιών λογαριασμών. Στην «εκστρατεία» αυτή, λαμβάνουν μέρος και οι πρόεδροι των τοπικών διαμερισμάτων. Να υπενθυμίσουμε ότι η ΔΕΥΑΔ θα πρέπει – με εγγυητή τον Δήμο και επισήμως πλέον – να καταβάλλει μηνιαίως περίπου 70.000 ευρώ (20.000 από το παλιό όφελος (100 δόσεις για το ποσό 1.936.006,50€) και 50.000 περίπου από τον τρέχοντα). Η μηνιαία καταβολή του συγκεκριμένου ποσού, θα αποτελέσει φυσικά μια καθημερινή αγωνία και τιτάνια προσπάθεια για τη δημοτική αρχή και τη διοίκηση της ΔΕΥΑΔ, η οποία ζητά τη συνδρομή των δημοτών για να ξεπεραστούν νοοτροπίες του παρελθόντος και να μπουν νέες βάσεις, αναβάθμισης στις παροχές της επιχείρησης και της επικοινωνίας της με τους καταναλωτές. Τέλος, να υπενθυμίσουμε ότι η δανειακή σύμβαση είχε εγκριθεί κατά πλειοψηφία από το δημοτικό συμβούλιο.

Στο μεταξύ η ΔΕΥΑΔ έστειλε χθες ενημερωτική επιστολή στους καταναλωτές, σύμφωνα με την οποία: 

«Κατανοώντας την δεινή οικονομική κατάσταση όλων μας, στην οποία βρισκόμαστε τα τελευταία χρόνια,  η Δ.Ε.Υ.Α. Δυμαίων δίνει την δυνατότητα ρύθμισης σε δόσεις πάσης φύσεως οφειλών προκαταβάλλοντας το 10% και ελάχιστη δόση 20 ευρώ. Στην ευνοϊκή ρύθμιση δύνανται να ενταχθούν και οφειλέτες των οποίων οι οφειλές ευρίσκονται ήδη σε διακανονισμό.

Το Νερό παραμένει ένας θησαυρός με ανεκτίμητη αξία και η διαφύλαξή του κοστίζει. Το κόστος αυτό είναι υπόθεση όλων μας και θα πρεπει να το αντιμετωπίσουμε από κοινού.   

Καταναλωτές που επί σειρά ετών εμφανίζονται ως κακοπληρωτές αλλά και διατηρούν παράνομες  παροχές, θα πρέπει  να κατανοήσουν ότι έχουν δρομολογηθεί σαρωτικές διακοπές και πρόστιμα. Οι διακοπές των παροχών επεκτείνονται και σε όσους έχουν διακανονίσει τις οφειλές τους αλλά δεν είναι συνεπείς στις πληρωμές τους».

ΠΗΓΗ: εφημερίδα ΓΝΩΜΗ