Μετά τη Μαλιαγκού σειρά είχε ο Λάρρισος – Καθαρίστηκε το ποτάμι μετά από 30 χρόνια

Μετά τη Μαλιαγκού που καθαρίστηκε στο ύψος του Αλισσού μετά από 30 χρόνια, σειρά είχε ο ποταμός Λάρισσος. 
Ο δήμος δυτικής Αχαΐας ξεκίνησε τις εργασίες στα σημεία που είναι μπαζωμένο το ποτάμι και συχνά πλημμύριζε τις περιοχές.
Ο καθαρισμός έχει να γίνει από τις αρχές του 80, καθώς ρόζος σοβαρός αποτελεί η γραφειοκρατία μεταξύ των εμπλεκόμενων υπηρεσιών και του δήμου για το ποιος έχει αρμοδιότητα να καθαρίσει τα ποτάμια. 12.000 ευρώ, έφτασε το κονδύλι που βγήκε από τα ταμεία του δήμου.
Το ποτάμι, αξίζει να σημειωθεί ότι ξεκινά από τις Βελιτσές, περνάει από Ματαράγκα, Ριόλο, Πέττα και καταλήγει στα πεδινά. Η δημοτική αρχή θυμίζει ότι η υπερχείλιση του ποταμού έχει προκαλέσει στο παρελθόν τεράστιες ζημιές, με πρόσφατες αυτές το 2011 και το 2015, σε καλλιέργειες και σπίτια.
Φαίνεται όμως ότι τα προβλήματα στο ρέμα της Μαλιαγκού, συνεχίζονται. Το ρέμα υπερχειλίζει στο ύψος του Αχαϊκού και πλημμυρίζει τις καλλιέργειες. Πρόσφατα μάλιστα, ο πρόεδρος της ΤΚ Αχαϊκού Παναγιώτης Κανελλόπουλος, επισκέφθηκε την Περιφέρεια δυτικής Ελλάδας και συγκεκριμένα τον Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας Γρηγόρη Αλεξόπουλο, να ζητήσει συνδρομή της περιφέρειας στον καθαρισμό του ρέματος στο σημείο που εξακολουθεί να υπάρχει το πρόβλημα.
Β.Α.