Τάρτα με πράσα και μπέικον

Εύκολη συνταγή, με πράσα εποχής, προσθέτω δύο εξαιρετικά μπαχαρικά, κουρκουμά και κίμινο, τολμήστε τα.

 Υλικά
  • Ζύμη για τάρτα
  • 4 πράσα
  • 1 καρότο
  • 100 γραμμάρια μπέηκον ποιοτικό
  • 1 πρέζα κίμινο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
  • 2 αυγά +2 κρόκους
  • 1/2 ποτήρι γάλα
  • 1 χάρτινο κουτάκι κρέμα γάλακτος
  • 100 γραμμάρια τυρί τριμμένο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Λίγο μοσχοκάρυδο για τρίψιμο
  • Λίγο βούτυρο, λίγο ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  • Ανάψτε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
  • Πλύντε τα πράσα, πετάξτε το πράσινο, κόψτε τα στα δύο, πλύντε τα ανάμεσα στα φύλλα
  • Στη συνέχεια ψιλοκόψτε τα
  • Σε βαθύ τηγάνι ρίξτε το βούτυρο και το ελαιόλαδο και ροδίστε απαλά τα πράσα, να σιγοβράσουν
  • Προσθέστε τον κουρκουμά σε σκόνη, αλάτι και πιπέρι, ανακατέψτε για 4-5 λεπτά
  • Βγάλτε τα στην άκρη
  • Πλύντε το καρότο, τρίψτε το χοντρά και ροδίστε το στο ίδιο τηγάνι -Βάλτε το στην άκρη
  • Απλώστε τη ζύμη σε ταψάκι
  • Απλώστε τα λαχανικά, κόψτε σε κυβάκια το μπέηκον, απλώστε το, ρίξτε το κίμινο
  • Σε μπολάκι χτυπήστε τα αυγά, τους κρόκους, το γάλα και την κρέμα
  • Προσθέστε αλάτι και πιπέρι, τρίψτε λίγο μοσχοκάρυδο και ρίξτε το τυρί -Ανακατέψτε καλά
  • Περιχύστε τα λαχανικά -Ψήστε την τάρτα σας για 45 λεπτά ώσπου να ροδίσει καλά
  • Σβήστε τον φούρνο και αφήστε την για 5 λεπτά επιπλέον, θα γίνει πιο αφράτη
  • Μοναδική και εύκολη τάρτα, τρώγεται υπέροχα με μια σαλάτα

Νέα ιδέα: Η ίδια ακριβώς συνταγή, χωρίς ζύμη, σε βουτυρωμένο φορμάκι

 

iefimerida.gr

Μοίρασε το...
  • 1
    Share