Αποστολή αλληλεγγύης στη δυτική Αχαΐα – Κοντά στους πλημμυροπαθείς της Μάνδρας στελέχη του δήμου, σύλλογοι και εθελοντές

Αποστολή αλληλεγγύης, προγραμματίζει ο κοινωνικός τομέας του δήμου με επικεφαλής την πρόεδρος της ΚΕΔΔΥ Πατρούλα Κοκκίνη, στις περιοχές της δυτικής Αττικής, όπου πέρασε η φονική πλημμύρα, καταστρέφοντας περιουσίες και αφαιρώντας ζωές.

Η πρόεδρος της ΚΕΔΔΥ Πατρούλα Κοκκίνη

«Δεν θα πάμε μόνο ένα φορτηγό πράγματα, αλλά θα είμαστε εκεί να μιλήσουμε και να συμπαρασταθούμε σε αυτούς τους ανθρώπους που μέσα σε λίγες ώρες έχασαν τα πάντα και θρηνούν θύματα», εξηγεί μιλώντας στο dytikanea.gr η κ. Πατρούλα Κοκκίνη. Όπως εξηγεί, η ΚΕΔΔΥ σε αγαστή συνεργασία με όλες τις υπηρεσίες του δήμου, έχει ξεκινήσει τη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους πλημμυροπαθείς της δυτικής Αττικής και λίγο πριν τα Χριστούγεννα θα τα πάνε στις οικογένειες που έχουν ανάγκη. Σύμφωνα με την κ. Κοκκίνη, ο δήμος δυτικής Αχαΐας ήταν από τους πρώτους περιφερειακούς δήμους που ενεργοποίησε τον μηχανισμό στήριξης, ενώ ήταν άμεση και η ανταπόκριση, πολιτών, συλλόγων και φορέων. «Ήδη μας βοηθά πολύ η Ένωση Γονέων δυτικής Αχαΐας, οι Σύλλογοι «Πάλεια» και «Μελισσάνθη» και περιμένουμε ακόμη πολλούς συμπολίτες μας που έχουν δείξει ενδιαφέρον να βοηθήσουν. Τους ευχαριστούμε όλους, μέσα από την καρδιά μας».

Σύμφωνα με την κ. Κοκκίνη, η αποστολή αναμένεται να ταξιδέψει στην Αττική, μαζί με τη βοήθεια που θα συγκεντρωθεί λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα. «Θέλουμε, όσο είναι δυνατό, να απαλύνουμε λίγο τον πόνο τους αυτές τις ημέρες…», καταλήγει η κ. Κοκκίνη.

Β.Α.