Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Βασίλης Γκοτσόπουλος μάζεψε και φέτος τις ελιές του!

Όχι μόνο το λάδι της χρονιάς, αλλά  και για άλλες χρονιές θα μαζέψουν στη Λακκόπετρα. Ο αντιδήμαρχος Βασίλης Γκοτσόπουλος οπως κάθε χρόνο, αφού μάζεψε τις δικές του ελιές, μας ενημερώνει αναλυτικότατα για τη συγκομιδή της περιοχής. Και του χρόνου να είναι καλά. Διαβάστε τί έγραψε: 

Η ελιά είναι ένα ευλογημένο δέντρο, σύμβολο της ειρήνης, του αθλητισμού και του πνεύματος. Ένα δέντρο που είναι το μόνο που σου δίνει καρπό χωρίς να ζητά πολλά.

Προσωπικά είναι το δέντρο που μου αρέσει περισσότερο από κάθε άλλο. Γιαυτό και την σημαντικότερη στιγμή της ζωής μου μέχρι σήμερα, τον γάμο μου, θέλησα να την συνδέσω με την ελιά.

Με τις σκέψεις αυτές θέλω να σας αναφέρω ότι από την Τρίτη 21 Νοεμβρίου μέχρι και σήμερα Τετάρτη 29 Νοεμβρίου για εννέα ολόκληρες ημέρες ασχοληθήκαμε με το μάζεμα της, για να βγάλουμε το λάδι της χρονίας.

Ο πατέρας μου Αριστείδης, τα ξαδέρφια μου Βασίλης και Παρασκευάς, εγώ και δύο καλοί εργάτες από την Ρουμανία ο Κυπριάν και ο Κωσταντίν ξεκινήσαμε από το λιοστάση μας στην θέση «ΡΑΧΗ ΜΠΟΥΤΙ» Λακκόπετρας.

Κάθε μέρα γύρω στις 8:00 το πρωΐ ξεκινούσαμε την δουλειά και τελειώναμε αργά το απόγευμα και αφού είχε νυκτώσει για τα καλά. Ο καιρός ήταν εξαιρετικός όλες τις ημέρες εκτός της Δευτέρας που έβρεχε και μας ταλαιπώρισε αφάνταστα στο να τελειώσουμε την δουλειά μας.

Παρόλα αυτά το μάζεμα της ελιάς είναι για μας μια μοναδική ευκαιρία για να βρεθούμε όλοι μαζί, να επανασυνδεθούμε σαν οικογένεια και να ξανακαθορίσουμε τις σχέσεις μας ενώ με τα καλαμπούρια, τα πειράγματα και την εργασία όλων μοιάζει περισσότερο με γιορτή παρά με δουλειά.

Φέτος οι ελιές μας είχαν πολύ καρπό, όπως και σε ολόκληρη την περιοχή, τόσο ποσοτικά όσο και ποιοτικά. Η συγκομιδή φέτος έσπασε το φράγμα των 10 τόνων ελιές για πρώτη φορά εδώ και είκοσι χρόνια και από ότι όλα δείχνουν θα φτάσει, ίσως και ξεπεράσει τους 13 τόνους.

Η απόδοση αγγίζει το 13,50%, ποσοστό που για την Λακκόπετρα είναι αρκετά καλό. Έτσι όπως όλα δείχνουν όχι μόνο θα εξασφαλίσουμε το λάδι της χρονιάς μας αλλά και για αρκετές χρόνιες ακόμη!!!

Ας έχουμε υγεία και του χρόνου ας ελπίσουμε η σοδιά να είναι το ίδιο καλή με την φετινή και αντάξια των προσδοκιών μας.

Εύχομαι λοιπόν Καλή Σοδειά και Καλή Λαδιά σε όλους τους συμπατριώτες.

Καλό μάζεμα και του χρόνου με υγεία!!!