Παστίτσιο, εύκολο, στη στιγμή

Σας δίνω τη λύση για να φτιάξετε μόνοι σας ένα κλασικό παστίτσιο, χωρίς την μπεσαμέλ -είτε γιατί είναι δύσκολη, είτε γιατί παχαίνει, κάποιοι την αποφεύγουν.

Είναι η κλασική συνταγή για παστίτσιο, ελάχιστα «πειραγμένη» και απλοποιημένη: αντί για μπεσαμέλ έχει τριμμένα τυριά.

Υλικά

  • 1 κρεμμύδι
  • 1 πράσινη και 1 πορτοκαλί πιπεριά
  • 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 1/2 φλυτζάνι σάλτσα ντομάτας
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • Ρίγανη και βασιλικό
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1 πακέτο φαρφάλες
  • 1 1/2 φλυτζάνι τυριά τριμμένα

Εκτέλεση

  • Βράστε τις φαρφάλες όπως λέει το πακέτο, να μη λιώσουν
  • Ανάψτε τον φούρνο στους 200 βαθμούς
  • Κόψτε το κρεμμύδι και τις πιπεριές -Βάλτε τα με ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι να μαλακώσουν
  • Προσθέστε τον κιμά στο τηγάνι, ροδίστε καλά, ρίξτε αλάτι, πιπέρι
  • Προσθέστε την ρίγανη, τον βασιλικό, την σάλτσα ντομάτας και αφήστε να βράσει για 1 ώρα
  • Βάλτε ανάμεικτα τα μακαρόνια και τον κιμά σε ταψάκι, ρίξτε από πάνω τα τριμμένα τυριά, ψήστε στον φούρνο για 30 λεπτά -Ετοιμο!

iefimerida.gr