Στα δικαστήρια Πάτρα και δυτική Αχαΐα για τη νότια χάραξη της Πατρών – Πύργου – Συζητούν και κινητοποιήσεις – Τί έγινε στη κοινή σύσκεψη – ΦΩΤΟ

Να προσφύγουν στη δικαιοσύνη καθώς και να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις προκειμένου να δικαιωθούν όσον αφορά στη νότια χάραξη της Πατρών Πύργου, αποφάσισαν στην κοινή σύσκεψη τα μέλη των Δημοτικών Συμβουλίων της Πάτρας και της Δυτικής Αχαΐας.

Παράλληλα, αποφάσισαν να επικαιροποιήσουν τις αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων υπέρ της νότιας χάραξης που είχαν λάβει παλαιότερα.

Η σύγκεψη πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Σταυροπούλειου Πνευματικού Κέντρου Δ.Ε. Βραχναιΐκων (Π.Ε.Ο. Πατρών – Πύργου και Ι. & Σ. Σταυροπούλου), η οποία όπως αναφέρεται πραγματοποιείται και μετά από αντίστοιχα αιτήματα φορέων και κατοίκων της περιοχής. Πρόκειται για την πρώτη κοινή συνεδρίαση των δύο δημοτικών συμβουλίων για το θέμα της νότιας Χάραξης. 

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, μιλώντας στην κοινή συνεδρίαση των Δημοτικών Συμβουλίων του Δήμου Πατρέων και του Δήμου Δυτικής Αχαΐας, ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Επιτρέψτε μου να ξεκινήσω, εκφράζοντας την έντονη ανησυχία μας για ό,τι καταγγέλλεται και αφορά στην εγκατάσταση πυρηνικών στον Άραξο.

Πρόσφατα δημοσιεύτηκε απόρρητο έγγραφο που επιβεβαιώνει ότι έχουν προχωρήσει εκτεταμένες εργασίες στην αεροπορική βάση του Αράξου για να αποθηκευτούν πυρηνικά όπλα των Αμερικανών και του ΝΑΤΟ.

Το θέμα αυτό μάλιστα συζητήθηκε σε σύσκεψη που έγινε στα τέλη Σεπτέμβρη στην έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες. Το υπουργείο άμυνας ενημερώθηκε με απόρρητο έγγραφο στο οποίο αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι η βάση προετοιμάζεται εδώ και πολύ καιρό για να υποδεχθεί πυρηνικά όπλα.

Ο λαός της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής της Δυτικής Ελλάδας, πρέπει να επαγρυπνεί. Να απαντήσει όπως έκανε πάντα.

Δεν πρόκειται να ανεχτεί να εγκατασταθούν ξανά πυρηνικά.

Το επόμενο διάστημα θα  πάρουμε αντίστοιχες πρωτοβουλίες με τους Δήμους της περιοχής, ενάντια στην εγκατάσταση πυρηνικών στην χώρα και στην βάση του Αράξου.

Στην συνέχεια ο Δήμαρχος αναφερόμενος στο θέμα της Νότιας Χάραξης της εθνικής οδού Πατρών – Πύργου, υπενθύμισε ότι το θέμα αυτό είχε συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πατρέων από το 2014 που με την υπ’ αριθμόν 465/2014 απόφασή του εξέδωσε ψήφισμα που επικαιροποιήθηκε στις 4 Μάρτη 2015.

Από τότε μέχρι σήμερα οι εξελίξεις, μας επιβεβαιώνουν.

Οι οδικοί άξονες της περιοχής είναι ενταγμένοι στα διευρωπαϊκά δίκτυα.

Κριτήριο της κατασκευής τους, με βάση την στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τους αντίστοιχους σχεδιασμούς, είναι η εξυπηρέτηση και η γρήγορη μεταφορά των εμπορευμάτων των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στους αντίστοιχους κλάδους.

Τα λαϊκά στρώματα πληρώνουν την κατασκευή των δρόμων, πληρώνουν και τη χρήση τους, αφού έχουν παραχωρηθεί για μακροχρόνια εκμετάλλευση στους επιχειρηματικούς ομίλους.

Ο σχεδιασμός της Πατρών – Πύργου καταστρέφει οικισμούς και χωριά και υποβαθμίζει την ζωή των κατοίκων και το περιβάλλον, έχοντας μοναδικό κριτήριο την μείωση του κόστους κατασκευής των εργολάβων. Συνεχίζουμε να διεκδικούμε την Νότια Χάραξη της εθνικής οδού Πατρών – Πύργου από την περιοχή του Μιντιλογλίου και πέραν της Κάτω Αχαΐας.

Ο νέος  σύγχρονος και ασφαλής αυτοκινητόδρομος Πατρών – Πύργου είναι αναγκαίος γιατί καλύπτει τις λαϊκές ανάγκες και πρέπει να αποδοθεί προς χρήση στο λαό αδάπανα και χωρίς διόδια.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συνεχίζοντας την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων διατηρεί και επεκτείνει τους σταθμούς διοδίων. Εξακολουθεί να χαρατσώνει τον λαό.

Επιμένουμε στη θέση μας, υποστηρίζουμε το αίτημα των φορέων για μείωση των διοδίων και διεκδικούμε την άμεση κατάργηση όλων των διοδίων, ένα αίτημα που είναι ώριμο και δίκαιο και πρέπει να ικανοποιηθεί τώρα.

Προς αυτή την κατεύθυνση, ο Δήμος μας θα πάρει τις αναγκαίες πρωτοβουλίες».