Κάτω Αχαΐα: Εγκαινιάζεται σήμερα ο χώρος που έχει παραχωρηθεί για το ΕΚΑΒ

Εγκαινιάζεται σήμερα ο χώρος που φιλοξενεί το ασθενοφόρο και το πλήρωμα του ΕΚΑΒ στην Κάτω Αχαΐα. Οι συνθήκες πλέον θα είναι ευπρεπείς όπως είπε και στο dytikanea.gr ο διευθυντής του ΕΚΑΒ Γρηγόρης Μπαράκος, μετά τη διαμόρφωση του χώρου. 

Τα εγκαίνια του χώρου, τον οποίο έχει παραχωρήσει ο δήμος δυτικής Αχαΐας, θα πραγματοποιηθούν σήμερα το πρωί στις 11.

«Μέχρι σήμερα το πλήρωμα με το ασθενοφόρο ήταν περιφερόμενοι. Δεν υπήρχε σταθερό σημείο. Και καταλαβαίνετε ότι οι εργαζόμενοι, πρέπει κάπου να παίρνουν μια ανάσα, να ξεκουράζονται. Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, οι συνθήκες μέχρι σήμερα δεν ήταν καλές. Η δουλειά μας είναι σοβαρή, δύσκολη και ψυχοφθόρο, αν δεν έχουμε και έναν χώρο για λίγη ξεκούραση, γίνεται ακόμη πιο δύσκολο. Πλέον έχουμε ένα χώρο ευπρεπή, κατάλληλο και άνετο, με τη συνδρομή των υπαλλήλων που οφείλω να πω ότι ενίσχυσαν από την τσέπη τους τις εργασίες, αλλά και του δήμου δυτικής Αχαΐας που μας βοήθησε για το χώρο», είχε δηλώσει ο κ. Μπαράκος, μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του στο dytikanea.gr.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του ΕΚΑΒ, όλες οι έδρες διαμορφώθηκαν και οργανώθηκαν με τη συνδρομή δημοσίων υπηρεσιών (Περιφέρεια, Δήμοι κα). Σε ότι αφορά την ενίσχυση της δύναμης για να καλύπτονται οι ανάγκες στην Πατρών – Πύργου, ο κ. Μπαράκος είπε ότι τέλος του χρόνου που όπως έχει ανακοινωθεί θα σταλούν νέα ασθενοφόρα, θα γίνει αναδιάταξη δυνάμεων, για να μπορεί να υπάρχει και δεύτερο ασθενοφόρο.

«Με την αμεσότερη επέμβαση ίσως  θρηνούμε λιγότερα θύματα καθώς για λίγα λεπτά σώζονται ζωές και με το να υπάρχει μόνιμα ασθενοφόρο εντός του Δήμου είναι μια πολύ θετική και μείζονος σημασίας εξέλιξη», είχε δηλώσει μεταξύ άλλων ο δήμαρχος δυτικής Αχαΐας Χρήστος Νικολάου, στη συνάντηση με τον διευθυντή του ΕΚΑΒ. 

Ο χώρος βρίσκεται πλησίον των  εγκαταστάσεων που έχουν παραχωρηθεί για το ΣΕΔΙΠ Δυτικής Αχαΐας.