Τ. Κουνάβης: Ερωτηματικά και προβληματισμοί με αφορμή το ακατάλληλο νερό σε πέντε χωριά της δυτικής Αχαΐας

Παρέμβαση για το θέμα της ακαταλληλότητας νερού σε πέντε χωριά της δυτικής Αχαΐας έκανε ο επικεφαλής της ΑΚΙΔΑ Π. Κουνάβης. Η παρέμβαση έχει ως εξής: 

«Η ανακοίνωση της ΔΕΥΑ Δυμαίων, για την ακαταλληλότητα προς πόση των υδάτων στις τοπικές Κοινότητες Χαϊκαλίου, Σουδεναιίκων, Φώσταινας, Πηγαδίων και Ελαιοχωρίου,μετά από δειγματοληψία που έγινε από το Τμήμα Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου, της Γενικής Διεύθυνσης Δημοσίας Υγείας, της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας,ξαναφέρνει στη επιφάνεια ένα πρόβλημα που επανειλημμένα η παράταξή μας εχει θέσει και δημιουργεί ερωτηματικά.
Υπενθυμίζουμε ότι αμέσως μετά την καταστροφική πυρκαγιά της 11/9/2017 στην περιοχή είχαμε θέσει το ζήτημα της άμεσης αποκατάστασης των δικτύων στις πληγείσες περιοχές κάτι που μάλιστα αντιμετωπίστηκε με ειρωνεία από συμβούλους της δημοτικής αρχής. Να λοιπόν που δεν είχαμε καθόλου άδικο.
Η συντήρηση των αντλιοστασίων και των υδατοδεξαμενών κατά πόσο γίνεται σε τακτικά διαστήματα;
Πότε έγιναν για τελευταία φορά ανάλυση των υδάτων από την ΔΕΥΑ και για πόσο διάστημα δεν έχουν γίνει μετρήσεις στα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου;
Δεν φτάνει μια ανακοίνωση της ΔΕΥΑ για την ακαταλληλότητα των υδάτων, αλλά απαιτούνται και απαντήσεις στα ερωτήματα και τις ανησυχίες των δημοτών και προπαντός, άμεση λήψη μέτρων».